Alko paljasti alkukesän hittituotteet – kuohuviinien joukossa selkeä trendijuoma

Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa 2:10 Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa

Alko tiedottaa kesäkuun myynneistään. Lämmin sää on vaikuttanut myös suomalaisten juomavalintoihin.

Videolla: Tiesitkö jo nämä viinitonkkaniksit?

Alkon kesäkuun 2021 litramyynti väheni reilulla neljällä prosentilla viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Koronatilanteen helpottumisen myötä rajoituksia on kevennetty, mikä näkyy Alkon mukaan myös alkoholin myyntikanavissa.


Roseeviinit, kuohuviinit ja alkoholittomat juomat kasvattivat suosiotaan

Alko myi kesäkuussa yhteensä 8,8 miljoonaa litraa juomia, mikä oli 4,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Roseeviinien myynti kasvoi 4,9 prosenttia, kuohuviinien 13,9 prosenttia ja alkoholittomien juomien 24,5 prosenttia. Valkoviinien myynti laski vajaat 8 prosenttia ja punaviinien 11 prosenttia

– Koronatilanne on onneksi pikkuhiljaa helpottanut. Alkukesän aikana on kevennetty rajoituksia, mikä on helpottanut ravintoloiden tilannetta ja siirtänyt alkoholin myyntiä osittain vähittäismyynnistä takaisin anniskeluun, sanoo Länsi-Suomen palvelujohtaja Kimmo Mäkelä.

Verkko-ostamisen suosio on kasvanut edelleen. Alkon verkkokaupan kesäkuun tilausmäärä oli 29 prosenttia ja koko alkuvuoden lähes 63 prosenttia edellisvuoden vastaavia lukuja suurempi.

Nyt menee roseeproseccoa ja raikasta holitonta

Kesäkuu oli historiallisen lämmin, mikä näkyi myös Alkon myynnissä. Asiakkaat suosivat raikkaita, matala-alkoholisia ja alkoholittomia juomia. Kuohuviineissä tämän vuoden trendijuoma roseeprosecco on kiinnostanut asiakkaita. Sen osuus oli noin 25 prosenttia roseekuohuviinien myynnistä.

Alkoholittomien viinien ja oluiden myynti kasvoi neljänneksen. Vesien, mehujen ja virvoitusjuomien myynti puolestaan tuplaantui. Alkoholittomien valikoimassa on tällä hetkellä yli 200 tuotetta. 

Palvelujohtaja Kimmo Mäkelän mukaan asiakkaat suosivat lämpimillä säillä raikkaita juomia alkoholillisina ja alkoholittomina.

–  Tämä näkyi kuohuviinien, roseeviinien ja alkoholittomien myynnin kasvuna kesäkuussa. Veden juonti on välttämätöntä hyvinvoinnille näissä helteisissä keleissä. Myös silloin kun nautitaan alkoholia, muistetaan ottaa vettä väliin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!