Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

Mustikkapiirakkatuorepuuron voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.
Mustikkapiirakkatuorepuuron voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.MTV
Julkaistu 13.03.2025 11:59

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro jakoi parhaat puuro-ohjeensa Huomenta Suomessa maaliskuussa 2025.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Mustikkapiirakkatuorepuuro

  • 1 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 dl vaniljajogurttia tai kauragurttia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl mustikoita
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 rkl rouhittua valkosuklaata tai valkosuklaalastuja

Herkkukaurapuuro

  • 2,5 dl vettä tai maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi: päärynää pilkottuna, mantelia, vadelmia, kinuskikastiketta

Keksikaurapuuro

  • 2,5 dl vettä tai maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi: 2 rkl keksitahnaa, mansikoita, karkkitaateleita (cookies, tms. sopiva maku)

Valmistusohje

Mustikkapiirakkatuorepuuro:

Sekoita ainekset keskenään ja anna tuorepuuron tekeytyä vähintään kolme tuntia tai yön yli. Voit tehdä tuorepuuron suoraan eväsrasiaan, jos aiot ottaa sen evääksi. Koristele halutessasi mustikoilla ja valkosuklaalastuilla.

Herkkukaurapuuro:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Mausta kiehuva vesi suolalla ja sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen 8–10 minuuttia. Sekoita joukkoon 1 rkl kinuskikastiketta.Lisää puuroannoksen päälle pilkottua päärynää, vadelmia, mantelia sekä kinuskikastiketta.


Keksikaurapuuro:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Mausta kiehuva vesi suolalla ja sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen 8–10 minuuttia. Sekoita keksitahna puuron joukkoon.
Lisää puuroannoksen päälle mansikoita, ja pilkottuja karkkitaateleita, sekä koristeeksi hieman keksitahnaa.

Lisää aiheesta:

Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis BluesTuorepuuro mustikoilla ja cashewkermallaGluteeniton hedelmäkakkuRaparperipiirakka kauratoscallaKaura-toscapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
Makea puuroPuuroHuomenta SuomiNopeat ja helpotAamiainenVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro
  • 24.4.16:10
    Vegaaninen

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 13.3.11:59
    Puuro

    Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

  • 2.2.07:45
    Aamiainen

    Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

  • 27.01.202314:24
    Puuro

    Katin helppo ja nopea vispipuuro

  • 28.04.202008:51
    Puuro

    Tuorepuuro – Kari Aihisen helppo resepti