Älä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotona

Popcorn popcornit
Popcornit kattilassa valmistettuna ovat takuuvarma viikonloppuherkku. Shutterstock

Tämä Simplyrecipes.com -sivuston suosittu popcornresepti takaa täydelliset popparit viikonlopun herkutteluun.

Tänään perjantaina 19.1.2018 vietetään kansainvälistä popcornpäivää. Mikäs sen parempi tekosyy kaivaa kaapista kattila maissinjyvineen ja poksautella poppareita iltaherkuksi!

Moni turvautuu usein helppoon vaihtoehtoon ja nappaa kaupasta mukaan paketin mikropopcorneja. Todellisuudessa poppareiden valmistaminen kattilassa ei kuitenkaan ole lainkaan hankalaa, kun tietää pari valmistuskikkaa.

Simplyrecipes-blogin popcornresepti on jo vuosikymmeniä vanha ja se on alun perin julkaistu erään popcornjyväpakkauksen kyljessä. Valmistustekniikka takaa, ettei kattilan pohjalle jää poksahtamattomia jyviä, eivätkä popparit myöskään pääse palamaan.

Täydelliset popcornit kattilassa

Popcornien juju on, että ne valmistetaan kookos- tai maapähkinäöljyssä.

Pidä huoli, että kattilan sisäpinta on täysin kuiva ennen kuin aloitat valmistuksen.

3 rkl kookos- tai maapähkinäöljyä
1 dl popcornjyviä
suolaa maun mukaan
(1 rkl voita)
+ Lisäksi kannellinen kattila

1. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Jos käytät kookosöljyä, odota, että kaikki öljystä on muuttunut juoksevaksi.

2. Laita kattilan pohjalle 3 tai 4 popcornjyvää. Kun ne poksahtavat, tiedät, että öljy on tarpeeksi kuumaa poppareiden valmistukseen. Lisää jyvät joukkoon tasaisesti kattilan pohjalle, laita kansi kattilan päälle ja ota kattila pois kuumalta liedeltä. Laske sitten kolmeenkymmeneen, jotta loputkin jyvät kuumenevat.

3. Palauta sitten kattila takaisin kuumalle liedelle. Jyvien pitäisi nyt poksahdella ja kaikki lähes yhdellä kertaa. Kun poksahtelu alkaa, heiluta kattilaa hieman edestakaisin. Pian poksahtelu alkaa laantua ja lopulta, kun poksahtelujen välillä alkaa olla useampi sekunti, kannattaa kattila ottaa pois liedeltä. Poista myös kansi ja kaada valmiit popcornit kattilasta kulhoon välittömästi.

4. Jos haluat lisätä voita popcornien joukkoon, voit laittaa sitä tässä vaiheessa edelleen lämpimän kattilan pohjalle. Anna sulaa ja lisää sitten popcornien joukkoon. Jos annat voin hieman ruskistua, se tekee popcorneihin entistä pähkinäisemmän maun.

5. Mausta popcornit suolalla.

***

Katso videolta, miten saat popcorniin uutta potkua pekonilla.

0:48

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja