Älä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkalla
Basilika on kotoisin trooppiselta alueelta. Se on vakiinnuttanut asemansa Välimeren ruokakulttuurissa jo yli 2000 vuotta sitten.
Vaikka basilika kestää viileitä olosuhteita, se ei kestä nopeita lämpötilan vaihteluita. Lämpötilavaihtelun kohteeksi joutuneen basilikan tunnistaa tummista lehdistä.
Kotiin ostettu suomalaisten suosikkiyrtti kannattaakin suojata hyvin, ettei se altistu liian nopealle lämpötilan vaihtelulle.
– Jotkut valistuneimmat käyttävät jopa termokassia, sama kassi, jolla jäätelöt kuljetetaan kesähelteellä kotiin, niin viedään basilikat sillä talvella, vinkkaa Erno Laukkarinen Tätivihreän kauppapuutarhuri.
Aina kaikkea basilikaa ei tule käyttäneeksi kerralla, katso videolta, miten saat basilikan säilymään kotona parhaiten ja saat nauttia tuoreesta yrtistä pidempään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti