Älä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkalla

Näin säilytät basilikan tuoreena 5:06 Näin säilytät basilikan tuoreena
Näin säilytät basilikan tuoreena. Vinkit videolla!

Basilika on kotoisin trooppiselta alueelta. Se on vakiinnuttanut asemansa Välimeren ruokakulttuurissa jo yli 2000 vuotta sitten. 

Vaikka basilika kestää viileitä olosuhteita, se ei kestä nopeita lämpötilan vaihteluita. Lämpötilavaihtelun kohteeksi joutuneen basilikan tunnistaa tummista lehdistä. 

Kotiin ostettu suomalaisten suosikkiyrtti kannattaakin suojata hyvin, ettei se altistu liian nopealle lämpötilan vaihtelulle.

– Jotkut valistuneimmat käyttävät jopa termokassia, sama kassi, jolla jäätelöt kuljetetaan kesähelteellä kotiin, niin viedään basilikat sillä talvella, vinkkaa Erno Laukkarinen Tätivihreän kauppapuutarhuri.

Aina kaikkea basilikaa ei tule käyttäneeksi kerralla, katso videolta, miten saat basilikan säilymään kotona parhaiten ja saat nauttia tuoreesta yrtistä pidempään. 

Päihittääkö itse tehty kaupan purkkipeston? Pestokastikkeet testissä 3:52
Päihittääkö itse tehty kaupan purkkipeston? Pestokastikkeet testissä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.