Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkalla

5:06Näin säilytät basilikan tuoreenaNäin säilytät basilikan tuoreena. Vinkit videolla!
Julkaistu 26.01.2024 20:06
Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Basilika on kotoisin trooppiselta alueelta. Se on vakiinnuttanut asemansa Välimeren ruokakulttuurissa jo yli 2000 vuotta sitten. 

Vaikka basilika kestää viileitä olosuhteita, se ei kestä nopeita lämpötilan vaihteluita. Lämpötilavaihtelun kohteeksi joutuneen basilikan tunnistaa tummista lehdistä. 

Kotiin ostettu suomalaisten suosikkiyrtti kannattaakin suojata hyvin, ettei se altistu liian nopealle lämpötilan vaihtelulle.

– Jotkut valistuneimmat käyttävät jopa termokassia, sama kassi, jolla jäätelöt kuljetetaan kesähelteellä kotiin, niin viedään basilikat sillä talvella, vinkkaa Erno Laukkarinen Tätivihreän kauppapuutarhuri.

Aina kaikkea basilikaa ei tule käyttäneeksi kerralla, katso videolta, miten saat basilikan säilymään kotona parhaiten ja saat nauttia tuoreesta yrtistä pidempään. 

Lue myös: Sarin täydellisessä pestossa on salainen raaka-aine: "Pehmentää makua"

3:52Päihittääkö itse tehty kaupan purkkipeston? Pestokastikkeet testissä

Päihittääkö itse tehty kaupan purkkipeston? Pestokastikkeet testissä.

Lisää aiheesta:

Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näinKauppojen hittikastikkeen voi valmistaa itse – nappaa Kari Aihisen helppo ohjeTiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänÄlä puolita kirsikkatomaatteja salaattiin – tässä syyEthän säilytä basilikaa väärin? Faktat suosikkiyrtistäSuomalaisilla on kaksi selkeää suosikkiyrttiä – osaatko käyttää niitä oikein?
RuokaYrtitViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 09:42
    Makeiset

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • Eilen17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää