Sarin täydellisessä pestossa on salainen raaka-aine: "Pehmentää makua"

pesto
Viiden jälkeen -ohjelmassa maistellaan perjantaina pestokastikkeita. Kuvituskuva. Shutterstock

Voittaako itse tehty pesto sokkomakutestissä kaupan purkkiversiot? Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdään perjantaina Halpa vs. kallis -kaksikon pestoraati. 

Perinteinen italialainen pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii mainiosti esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan makupariksi.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdytään perjantaina 26.1. vuoden vihannekseksi 2024 valittuun basilikaan ja sen myötä myös hyvän peston saloihin. Ohjelmassa nähdään muun muassa Halpa vs. kallis -ohjelman Fannin ja Petran pestokastikkeiden makutesti.

Sari lisää pestoonsa salaisen raaka-aineen

Makutestissä on mukana myös Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja Sari Korpelan tekemä pestokastike. Sarin täydellisen peston salaisuus piilee yllättävässä raaka-aineessa.

– Taitoin peston makua sokerilla. Muuten siitä voi tulla liian pistävää. Sokeri pehmentää kivasti makua, Sari vinkkaa.

Peston valmistaminen itse on toki pieni satsaus myös rahallisesti, sillä kastike sisältää verrattain kalliita raaka-aineita, kuten pinjansiemeniä ja parmesaania.

Mutta jos esimerkiksi on jäänyt parmesaania jostain yli, niin senhän voi käyttää hyödyksi.

Itse tehdyn peston makua on kuitenkin vaikea päihittää kaupan purkkiversioilla – vai onko sittenkään?

Mikä pesto on paras? Pestokastikkeiden makutesti MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 26.1. klo 17.40 alkaen. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat