Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sarin täydellisessä pestossa on salainen raaka-aine: "Pehmentää makua"

Viiden jälkeen -ohjelmassa maistellaan perjantaina pestokastikkeita. Kuvituskuva.
Viiden jälkeen -ohjelmassa maistellaan perjantaina pestokastikkeita. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 26.01.2024 16:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Voittaako itse tehty pesto sokkomakutestissä kaupan purkkiversiot? Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdään perjantaina Halpa vs. kallis -kaksikon pestoraati. 

Perinteinen italialainen pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii mainiosti esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan makupariksi.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdytään perjantaina 26.1. vuoden vihannekseksi 2024 valittuun basilikaan ja sen myötä myös hyvän peston saloihin. Ohjelmassa nähdään muun muassa Halpa vs. kallis -ohjelman Fannin ja Petran pestokastikkeiden makutesti.

Sari lisää pestoonsa salaisen raaka-aineen

Makutestissä on mukana myös Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja Sari Korpelan tekemä pestokastike. Sarin täydellisen peston salaisuus piilee yllättävässä raaka-aineessa.

– Taitoin peston makua sokerilla. Muuten siitä voi tulla liian pistävää. Sokeri pehmentää kivasti makua, Sari vinkkaa.

Peston valmistaminen itse on toki pieni satsaus myös rahallisesti, sillä kastike sisältää verrattain kalliita raaka-aineita, kuten pinjansiemeniä ja parmesaania.

– Mutta jos esimerkiksi on jäänyt parmesaania jostain yli, niin senhän voi käyttää hyödyksi.

Itse tehdyn peston makua on kuitenkin vaikea päihittää kaupan purkkiversioilla – vai onko sittenkään?

Mikä pesto on paras? Pestokastikkeiden makutesti MTV3-kanavalla sekä

MTV Katsomossa
Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 26.1. klo 17.40 alkaen. 

Lisää aiheesta:

Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Kauppojen hittikastikkeen voi valmistaa itse – nappaa Kari Aihisen helppo ohjeParasta parsarisottoa! Hans Välimäen ja Harri Syrjäsen helpot ohjeet: "Isoin virhe on..."Tämä klassikkopasta valmistuu kiireessäkin – testaa Soppamiehen simppeli resepti: "Niin helppoa ja nopeaa"Osaatko sinä tehdä tämän klassikkokastikkeen? Hans Välimäki varoittaa valmistusmokasta: "Ei missään nimessä saa..."
RuokaViiden jälkeenHalpa vs. kallisMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä

  • 09:35
    Klassikkoreseptit

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • Eilen17:15
    Harri Syrjänen

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus