Älä mokaa jääpalojen kanssa! Näin helposti pilaat drinkkisi

jäkahvi, jääpalat, sitruuna, minttu
Shutterstock

Kylmät juomat kruunaavat lämpimät päivät. Testaa parhaat jääpalavinkit!

Keskiviikkona saatetaan joissain paikoin Suomea yltää vihdoin hellelukemiin, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimästä päivästä kuin kylmä juoma kädessä? Jääpalat tekevät parhaimmillaan juomastasi nautinnollisemman elämyksen, mutta pahimmillaan ne vetistävät drinkin juomakelvottomaksi. Lue loppukesän parhaat jääpalavinkit!

1. Jää säilyy pidempään ja maistuu paremmalta, kun et säilö sitä jääpalamuotissa

Kun säilöt jääpaloja jääpalamuotissa, ne ovat alttiimpia haihtumiselle eli kuutiot kutistuvat. Lisäksi ne voivat alkaa maistua pakastimen muilta ruoilta. Siirrä siis jääpalat niiden jäädyttyä rasiasta pakastepussiin. Näin myös muotit vapautuvat ja voit pakastaa lisää jäätä.

2. Muffinivuoat ovat paras apuvälineesi booleihin

Pienet jääkuutiot eivät sovi booleihin. Tarvitset isompia kuutioita, jotta ne eivät sula liian nopeasti ja vetistä boolia. Pakasta vettä muffinivuoissa. Saat suuria, pitkään kestäviä jääpaloja ja booli pysyy kylmänä.

3. Kahvikuutiot pitävät jääkahvin maun voimakkaana loppuun asti

Oletko hidas kahvinjuoja? Jääpalat voivat vetistää hyvän jääkahvin nopeastikin. Tästä syystä kannattaakin jäähdyttää juoma kahvikuutioilla. Pakasta ylijäänyt kahvi jääpalamuotissa, ja käytä sitten kahvikuutioita pitämään jääkahvisi kylmänä viimeiseen huikkaan asti.

4. Unohda jääpalat ja käytä melonipalloja juomien jäähdytykseen

Unoda tavalliset jääkuutiot ja suosi kauniimpaa tapaa jäähdyttää juomat: pakastettuja melonipalloja. Lusikoi palloja melonista palloraudalla, ja pakasta ne. Pakastetut melonipallot jäähdyttävät juomat mukavasti ja tuovat drinkkeihin ihanaa makeutta.

5. Drinkkisi hyötyy jääpaloista

Jääpaloja ei suinkaan kannata unohtaa drinkeistä, sillä ne tekevät muutakin kuin jäähdyttävät juomasi. Kun sekoitat tai ravistat cocktailiasi, sulaa aina osa jäästä päästessään kosketuksiin huoneenlämpöisen alkoholin kanssa – ja drinkkisi maku pehmenee aavistuksen.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja