7 huikeaa olutniksiä: Tiesitkö, että paperista voi valmistaa pullonavaajan?

olutpullot
Normaalin pullonavaajan voi korvata paperilla tai sytkärillä. Shutterstock

Oluen nauttimisesta ei tarvitse tehdä hankalaa. Älä anna esimerkiksi kadonnen pullonavaajan pilata olutnautintoasi, vaan tutustu helppoihin olutnikseihin.

Jos pidät oluesta, ota nämä seitsemän niksiä talteen, sillä ne voivat pelastaa päiväsi!

1. Paperinen pullonavaaja

Taita paperiarkki puoliksi neljä kertaa, jonka jälkeen vielä kerran pituussuunnassa, jolloin saat aikaan V:n muotoisen paperisen pullonavaajan.

Pidä pullonkaulasta kiinni toisella kädellä ja aseta toisella avaaja korkin ja etusormen väliin. Kampea korkki nopealla liikkeellä auki.

2. Sytytin pullonavaajana

Sytkärin toimintaperiaate pullonavaajana on samanlainen kuin paperiavaajassa. Kiilaa sytyttimen pohja korkin alle pitäen samalla lujasti kiinni pullonkaulasta. Kampea nopealla liikkeellä korkki irti tukien sytytintä etusormeasi vasten.

3. Oluen nopea viilennys

Kääri kasteltu talouspaperiarkki pullon tai tölkin ympärille ja aseta olut pakastimeen. Olut jäähtyy alle 15 minuutissa.

4. Merkkaa oma juomasi helposti

Tussilla pulloihin piirtely saattaa sutata niin vaatteet kuin kädetkin. Otakin avuksi eriväriset kumilangat. Pujota kumilanka pullon tai tölkin ympärille, jolloin erotat oman juomasi helposti. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös hiuslenkkiä merkkaamiseen.

5. Olutjääpalat

Pitääksesi oluen viileänä lasissa laimentamatta sitä normaaleilla jääpaloilla, kokeile valmistaa olutjääpaloja. Korvaa yksinkertaisesti jääpaloja valmistaessasi vesi oluella.

6. Pikajäähdytys

Jos haluat jäähdyttää useita oluita nopeasti, täytä ämpäri kylmällä vedellä ja jäillä. Tärkeää on lisätä joukkoon myös suolaa, joka laskee veden jäätymispistettä, jotta oluet viilentyvät nopeasti.

7. Olutkannun pitäminen kylmänä

Jos tarjoilet olutta kannusta, kokeile helppoa viilennyskikkaa. Aseta kannun sisälle jäillä täytetty muovimuki niin, että se kelluu. Jäät pitävät juoman sopivan viileänä.

Katso videolta myös kätevä jääkaapin tilaa säästävä olutniksi.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja