Älä missään nimessä mikrota! Näin teet jäähtyneistä ranskalaisista jälleen rapeita

ranskalaiset
Jäähtyneistä ranskalaisista saa jälleen rapeita, kun ne lämmittää mikron sijaan kuumalla pannulla. Shutterstock

Laakea paistinpannu ja tilkka öljyä tekevät ihmeitä jäähtyneille ranskalaisille. 

Ranskalaiset ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat lähes liian kuumia syötäviksi, sillä jäähtymisen myötä ranskalaisista katoaa myös rapeus.  

Jäähtyneistäkin ranskalaisista on mahdollista tehdä jälleen herkullisen rapeita, kunhan kiinnittää huomiota lämmitystapaan.

Rapeus palautetaan öljyn ja paistinpannun avulla

Moni meistä sortuu lämmittämään edellispäivältä jääneet tai kotimatkalla jäähtyneet ranskalaiset mikrossa, mutta tämä on asia, jota The Kitchn -sivusto ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.

Mikrossa ranskalaisista irtoava kosteus jää helposti loukkuun, jonka seurauksena ranskalaiset höyrystyvät ja muuttuvat entistäkin lötkömmiksi. 

Jos haluat tehdä jäähtyneistä ranskalaisista jälleen rapeita, ota mikron sijaan käyttöön paistinpannu.

Tee näin:

Kuumenna laakea paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi ja lisää pannuun muutama teelusikallinen öljyä. Lisää ranskalaiset kuumaan öljyyn ja kuumenna niitä muutaman minuutin ajan, kunnes ranskalaisten pinta on taas rapeutunut. Lisää joukkoon hieman suolaa ja tarjoile kuumina.

VINKKI: Lisää pannulle ranskalaisia vain sen veran, että pannun pohja juuri ja juuri peittyy. Tarvittaessa kuumenna ranskalaisia pannulla useammassa erässä.

Lähde: The Kitch

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.