Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä missään nimessä mikrota! Näin teet jäähtyneistä ranskalaisista jälleen rapeita

Jäähtyneistä ranskalaisista saa jälleen rapeita, kun ne lämmittää mikron sijaan kuumalla pannulla.
Jäähtyneistä ranskalaisista saa jälleen rapeita, kun ne lämmittää mikron sijaan kuumalla pannulla. Shutterstock
Julkaistu 16.02.2018 17:33

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Laakea paistinpannu ja tilkka öljyä tekevät ihmeitä jäähtyneille ranskalaisille. 

Ranskalaiset ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat lähes liian kuumia syötäviksi, sillä jäähtymisen myötä ranskalaisista katoaa myös rapeus.  

Jäähtyneistäkin ranskalaisista on mahdollista tehdä jälleen herkullisen rapeita, kunhan kiinnittää huomiota lämmitystapaan.

Rapeus palautetaan öljyn ja paistinpannun avulla

Moni meistä sortuu lämmittämään edellispäivältä jääneet tai kotimatkalla jäähtyneet ranskalaiset mikrossa, mutta tämä on asia, jota The Kitchn -sivusto ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.

LUE MYÖS: Tässä ne ovat: Maailman parhaat ranskanperunat – Michelin-kokin kikka, joka onnistuu sinultakin!

Mikrossa ranskalaisista irtoava kosteus jää helposti loukkuun, jonka seurauksena ranskalaiset höyrystyvät ja muuttuvat entistäkin lötkömmiksi. 


Jos haluat tehdä jäähtyneistä ranskalaisista jälleen rapeita, ota mikron sijaan käyttöön paistinpannu.

Tee näin:

Kuumenna laakea paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi ja lisää pannuun muutama teelusikallinen öljyä. Lisää ranskalaiset kuumaan öljyyn ja kuumenna niitä muutaman minuutin ajan, kunnes ranskalaisten pinta on taas rapeutunut. Lisää joukkoon hieman suolaa ja tarjoile kuumina.

VINKKI: Lisää pannulle ranskalaisia vain sen veran, että pannun pohja juuri ja juuri peittyy. Tarvittaessa kuumenna ranskalaisia pannulla useammassa erässä.

Lähde: The Kitch

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizzaRanskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Parhaat lämppärit ikinä: Huippukokki Thomas Kellerin niksi muuttaa tavallisen juustoleivän mestariteokseksiTässä ne ovat: Maailman parhaat ranskanperunat – Michelin-kokin kikka, joka onnistuu sinultakin!5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä mikrossa!5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?