Seuraavan kerran kun aiot paistaa pihvisi kypsäksi, mietipä asiaa uudelleen. Tuoreen tutkimuksen mukaan pihvin kypsyysaste ja valmistustapa saattavat nimittäin lisätä sairastumisriskiä.
Videolla huippukokki Teemu Laurell paljastaa, mistä tunnistaa kypsän pihvin.
Yhdysvaltalaisen korkeakoulu Harvard T.H. Chan School of Public Healthin mukaan alustavat tutkimukset osoittavat, että pihvin syöminen kypsänä saattaa lisätä riskiä sairastua korkeaan verenpaineeseen.
Kypsän lihan suosijoiden todettiin sairastuvan jopa 15 prosenttia todennäköisemmin korkeaan verenpaineeseen 12–16 vuoden kuluttua kuin niiden, jotka suosivat raaempaa lihaa.
Yli 100 000 henkilön tutkimuksessa myös lihan valmistustavalla todettiin olevan huomattava vaikutus ihmisten terveyteen. Kohonnut riski sairastua korkeaan verenpaineeseen todettiin nimittäin myös niillä ihmisillä, jotka valmistivat lihansa mieluiten grillissä, avotulella tai korkeassa lämpötilassa.
Tulokset eivät ole tutkijoiden mukaan osoita suoraa syy-seuraussuhdetta, mutta lisäävät todisteita siitä, että lihan määrän rajoittamisen lisäksi ihmisten tulisi kiinnittää huomiota siihen, millä tavoin ja kuinka kypsäksi he lihansa valmistavat.

