Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä jätä tärkeää työvaihetta väliin: Tee ilmakuivatulle kinkulle aina näin ennen tarjoilua – maku paranee huomattavasti!

0:38Huippukokki opastaa Serrano-kinkun leikkaamiseen
Julkaistu 25.11.2018 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ilmakuivattu kinkku sopii erinomaisesti niin illanistujaisten leikkelelautaselle kuin erilaisten suolaisten herkkujen täytteeksi. Vaikka kinkku on taatusti monelle tuttu, yksi kyseisen tuotteen tarjoiluun liittyvä muistisääntö unohtuu monelta.

Videolla kokki Arto Rastas kertoo Serrano-kinkun käsittelystä.

Asiaan perehtyneellä Iberico Club -sivustolla muistutetaan, että kinkku tulisi aina nauttia huoneenlämpöisenä – ei missään nimessä jääkaappikylmänä. Sivuston mukaan kinkun täydellinen tarjoilulämpötila on 21 astetta.

– Tämä on ideaalilämpötila, jossa kinkku alkaa ”hikoilla”. ” Hikoilu tapahtuu, kun tammenterhoilla syötetty iberialainen kinkku alkaa sulaa, jolloin kaikki hienovaraiset maut ja aromit pääsevät esiin, sivustolla kerrotaan.

Jos kinkku tarjoillaan tätä lämpimämpänä tai viileämpänä, kinkun maku ei ole parhaimmillaan.  

LUE MYÖS: Pekoni, pancetta ja ilmakuivattu kinkku – tiedätkö, mitä eroa näillä suosituilla herkuilla oikein on?

Helppo kikka nopeuttaa tarjoilua

Vaikka kaupasta ostettu kinkkupaketti tuleekin säilyttää jääkaapissa, se kannattaa pakkaus nostaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kun kinkut on otettu pakkauksesta, niiden kannattaa antaa levätä vielä muutaman minuutin ajan huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

serrano-kinkku 1Penelopé-ravintolassa tarjoillaan kolme vuotta kypsytettyä Serrano-kinkkua.MTV

Jos puoli tuntia kuulostaa mahdottomalta ajalta odottaa, ei hätää! Lämpenemisprosessia voi nopeuttaa helposti lämpimän veden avulla.

Upota vakuumipakkaus lämpimään veteen kahdeksi minuutiksi. Nosta paketti vedestä ja asettele kinkut tarjolle.

Lisää aiheesta:

Milloin kinkku on kypsä? Ohje kinkunpaistoon: "On mehukasta, jösses!"Paras tapa paistaa joulukinkku: Kinkkuasiantuntija Joni paljastaa, mikä on täydellinen sisälämpötila mehevälle kinkulleUnohditko sulattaa kinkun? Ei hätää, voit laittaa sen jäisenä uuniin "Helppoa, yksinkertaista ja herkullista" – voit sittenkin unohtaa oleellisen vaiheen joulukinkun valmistamisessaMitä käy, jos täysin jäisen joulukinkun paistaa uunissa? Kokeilu tuotti uskomattoman lopputuloksenYleiset kinkkumyytit MTV:n syynissä: Näin helposti mehevämpi joulukinkku? 
RuoanlaittoRuokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista