Älä jätä tärkeää työvaihetta väliin: Tee ilmakuivatulle kinkulle aina näin ennen tarjoilua – maku paranee huomattavasti!

0:38 Huippukokki opastaa Serrano-kinkun leikkaamiseen

Ilmakuivattu kinkku sopii erinomaisesti niin illanistujaisten leikkelelautaselle kuin erilaisten suolaisten herkkujen täytteeksi. Vaikka kinkku on taatusti monelle tuttu, yksi kyseisen tuotteen tarjoiluun liittyvä muistisääntö unohtuu monelta.

Videolla kokki Arto Rastas kertoo Serrano-kinkun käsittelystä.

Asiaan perehtyneellä Iberico Club -sivustolla muistutetaan, että kinkku tulisi aina nauttia huoneenlämpöisenä – ei missään nimessä jääkaappikylmänä. Sivuston mukaan kinkun täydellinen tarjoilulämpötila on 21 astetta.

– Tämä on ideaalilämpötila, jossa kinkku alkaa ”hikoilla”. ” Hikoilu tapahtuu, kun tammenterhoilla syötetty iberialainen kinkku alkaa sulaa, jolloin kaikki hienovaraiset maut ja aromit pääsevät esiin, sivustolla kerrotaan.

Jos kinkku tarjoillaan tätä lämpimämpänä tai viileämpänä, kinkun maku ei ole parhaimmillaan.  

Helppo kikka nopeuttaa tarjoilua

Vaikka kaupasta ostettu kinkkupaketti tuleekin säilyttää jääkaapissa, se kannattaa pakkaus nostaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kun kinkut on otettu pakkauksesta, niiden kannattaa antaa levätä vielä muutaman minuutin ajan huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Jos puoli tuntia kuulostaa mahdottomalta ajalta odottaa, ei hätää! Lämpenemisprosessia voi nopeuttaa helposti lämpimän veden avulla.

Upota vakuumipakkaus lämpimään veteen kahdeksi minuutiksi. Nosta paketti vedestä ja asettele kinkut tarjolle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja