Sekä pekoni, pancetta että ilmakuivattu kinkku ovat sianlihasta valmistettuja herkkuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten nämä tuotteet loppupeleissä oikein eroavat toisistaan?
Mistä perinteisen joulukinkun värierot oikein johtuvat? Katso vastaus videolta!
Nämä lihatuotteet eroavat toisistaan niin käyttö- kuin valmistustavoiltaan.
Italialaista versiota ei perinteisesti savusteta
Sekä pekoni että sen italialainen versio pancetta valmistetaan siansivusta, ja molemmat tuotteet ovat raakoja, kypsennystä vaativia tuotteita. Näiden kahden tuotteen välillä on kuitenkin kaksi merkittävää eroa.
Merkittävin ero on se, että toisin kuin pekoni, pancettaa ei perinteisesti savusteta. Toinen ero löytyy siitä, että pancetta leikataan siivuiksi rullatusta siansvusta, mikä antaa tälle herkulle pyöreän ulkomuodon.

