Älä heitä leipää pois! Näin hyödynnät kuivuneet palat
Hyödynnä kuivuneet leipäpalat herkullisiin köyhiin ritareihin.
Leipä kovettuu yllättävän nopeasti, ja moni joutuu harmikseen heittämään pois leipäsiivuja tai leivänkannikoita, joita ei ole tullut käytettyä ajallaan. Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa, että kuivat leipäpalat kannattaa hyödyntää modernissa versiossa köyhistä ritareista.
– Vanhat leivänkannikat kannattaa hyödyntää mieluummin ruokaan kuin heittää pois, Hellapoliisi kannustaa.
Bloggaaja suosittelee kokeilemaan makean version sijaan suolaisten köyhien ritareiden reseptiä. Kaikkein parhaat suolaiset sekä makeat köyhät ritarit valmistuvat nimenomaan kuivasta leivästä.
– Liian tuore leipä myös hajoaa helposti köyhien ritareiden valmistusvaiheessa, Hellapoliisi toteaa.
Millainen leipä sopii kaikkein parhaiten köyhien ritareiden pääraaka-aineeksi?
– Kaikenlaiset leivät käyvät, mutta vehnää sisältävät leivät paistuvat rapeiksi ja ovat mielekkäitä syödä, bloggaaja vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan