Pro Kala ry muistuttaa, että kypsästäkin kalasta voi kokata monenlaisia herkkuja. Oletko itse hyödyntänyt esimerkiksi savukalaa ruoanlaitossa?
Videolla: Testaa myös nerokasta kalapuikkopaistosta!
Kalaruokien kanssa voi helposti oikaista, kun käyttää valmiiksi kypsennettyä kalaa, muistuttaa Pro Kala ry. Kun kalaa paistaa uunissa tai pannulla, sitä voi seuraavana päivänä hyödyntää helposti uudessa ruokalajissa. Näin tulee vähentäneeksi myös ruokahävikkiä.
– Hävikin syntyminen ei ole välttämätön paha, vaan siitä voi estää käyttämällä mahdolliset tähteet osana seuraavaa ruokaa. Älä siis turhaan heitä kypsää kalaa pois, sillä siitä voi helposti tehdä uuden aterian, yhdistyksestä vinkataan.
Käytä kypsää kalaa raaka-aineena – kokkaa pihvejä, sujauta keittoon tai munakkaaseen
Kertaalleen kypsennetystä kalasta ei enää tule kovin makoisaa esimerkiksi mikrossa uudelleenlämmittämällä. Siksi kypsää kalaa kannattaakin käyttää mieluummin raaka-aineena uuteen ruokalajiin. Nopean lounaan saa esimerkiksi käyttämällä kalaa munakkaan täytteenä. Koska kalaa ei tarvitse enää uudelleen kypsentää, voit lisätä sen pannulle munakkaan teon viimeisessä vaiheessa niin, että kala lämpenee mutta ei ylikypsy.
– Uunikalaa tai pannulla paistettua kalaa voi käyttää myös kalapihvien raakaaineena. Pihveihin saa rakennetta esimerkiksi perunan ja kananmunan avulla. Pihvit voi maustaa oman maun mukaan: chilillä, limellä ja korianterilla voit viedä makumaailmaa Aasian suuntaan.
Kannattaa myös muistaa savukalan käyttö ruoanlaitossa. Entistäkin helpompi ja maukkaampi kalakeitto valmistuu savukalaa hyödyntäen.
