Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aivan pekonin makuista, mutta terveellistä: Koukuttava herkku valmistuu helposti

Kuvituskuva. Näillä naposteltavilla voi herkutella paremmalla omatunnolla kuin pekonilla.
Kuvituskuva. Näillä naposteltavilla voi herkutella paremmalla omatunnolla kuin pekonilla.Shutterstock
Julkaistu 07.05.2017 08:03

MTV LIFESTYLE

Rakastatko pekonia? Jos vastasit kyllä, tämä resepti on luultavasti sinua varten. Uskomattoman maukasta feikkipekonia syödessä ei tarvitse huolehtia verisuonten tukkeutumisesta ja sillä voivat herkutella myös kasvissyöjät.

Mikään ei toki korvaa oikeaa ja aitoa pekonia, mutta herkkupalojen nimi tulee siitä, että se tyydyttää rasvan ja suolan himon kuin pekoni konsanaan. Jos et usko, niin kokeile itse! Varoitus: Näitä saattaa mennä kerralla kulhollinen.

Vinkki: ”Feikkipekoni” on superherkullista sellaisenaan, mutta voit lisätä sitä oikean pekonin tapaan myös esimerkiksi keittojen päälle, pastoihin ja herkkuleipien väliin.

Feikkipekoni

Ainekset:

noin 500 g herkkusieniä
reilu 1 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
pari tuoretta timjamin tai rosmariinin oksaa
hyppysellinen kuivattua paprikaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Viipaloi sienet ja laita viipaleet kulhoon. Lisää loput ainesosat ja sekoita. Levitä sienet uunipellille ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Mitä kauemmin paistat paloja uunissa, sitä rapeampaa ”pekonistasi” tulee.

Sienet kovettuvat jäähtyessään, joten ota uunista koepala jo hyvissä ajoin, anna sen jäähtyä viitisen minuuttia ja testaa rakennetta maistamalla. Kun sienet ovat mielestäsi sopivia, ota ne uunista ja ripottele päälle vielä lisää suolaa.

Anna jäähtyä ja nauti!

Lähde: The Huffington Post

***

3:00Sieni-kasviswokki.

RuokaniksitKasvisruokavalioKasvisruokaTerveysPekoniMakuja

Lisää aiheesta:

Alkuvuoden suosituin kalaresepti on helppoa ja nopeaa uuniruokaa – eikä se ole uunilohi!Superhelpot pikapizzat syntyvät jopa vartissa – varoitus! Näihin rapeisiin herkkuihin tulee himo!Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti Kiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!"Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!Täydellinen resepti: Kokeile vietnamilaista pizzaa!

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 8.12.16:45
    Pasta

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 7.12.14:37
    Avokado

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 4.12.18:59
    Valkosipuli

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • 29.11.14:45
    Avokado

    Näin saat kivikovan avokadon käyttövalmiiksi vain viidessä minuutissa

  • 28.11.18:52
    Pasta

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti