Laiskan krapulaisen suosikkimättö: Tätä ahmitaan tänään!

pizza
Vappupäivänä maistuu pizza. Shutterstock

Vappu on yksi vuoden hittipäivistä ruoan nettitilauksien osalta.

Suomen suurimmalla tilausruoan nettisivustolla Pizza-online.fi:llä vappu on yksi vuoden vilkkaimmista päivistä. Kevään iloisinta juhlaa vietetään usein rennolla otteella ystävien seurassa, ja varsinkaan vappupäivänä ei haluta hikoilla keittiössä. Tänäkin vuonna tilauskannan odotetaan olevan vähintään edellisvuosien kaltainen.

Jo useana vuonna peräkkäin vappupäivä on eronnut  moninkertaisella tilausmäärällä tavallisen viikon kiireisimmästä päivästä, sunnuntaista. Esimerkiksi vuonna 2015 vappupäivänä toimitettiin 12 000 tilausta. Määrä on lähes puolitoistakertainen viime vuoden sunnuntaitilausten keskiarvoon verrattuna.

– Monet juhlistavat vappua jo vappuaattona. Siksi vappupäivänä halutaan ottaa rennommin ja käyttää aikaa keittiön sijasta rentoutumiseen ja mukavaan yhdessäoloon. Tilausruoka on helppo tapa tyydyttää juhlijoiden nälkä ja välttää päänsärky lieden äärellä, kertoo Pizza-online.fi:n markkinointipäällikkö Roni Eskola.

Vappusunnuntai voi kasvattaa tilausruoan kysyntää arkipäivälle sijoittuvaan vappupäivään verrattuna, sillä monet saattavat juhlia kavereiden, ystävien ja perheen kanssa jo perjantaista alkaen. Lisäksi sunnuntait ovat normaalistikin Pizza-online.fi:n vilkkaimpia päiviä. Vuonna 2016 sunnuntaitilauksia on tehty keskimäärin yli 10 000 kappaletta.

– Tänä vuonna sunnuntaille sijoittuva vappupäivä merkitsee meille varmasti aiempaa vilkkaampaa vappua. Monet ovat juhlistaneet vappua jo perjantaista lähtien, joten helpot ja vaivattomat ruokavaihtoehdot houkuttavat varmasti monia, pohtii Eskola.

Suomalaiset haluavat itse valita pizzatäytteensä vappunakin

Pizza-online.fi:n käyttäjätilastojen mukaan omavalintaisia täytteitä sisältävä Fantasia-pizza on Suomen suosituinta tilausruokaa kaikkialla maassa, myös vappuna. Hopeasijaa pitää kebab ranskalaisilla ja pronssille kapuaa rullakebab. Tieto perustuu Pizza-online.fi:n yli 600 ravintolan ja koko maan kattaviin tilaustietoihin.

Lähde: Pizza-online


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!