Äiti keksi keinon valmistaa muusia entistä nopeammin – someyleisöltä tyly tuomio: ”Se ei ole rakettitiedettä, eihän?”

Lihapullat muusi
Muusi valmistuu erään äidin mukaan entistä nopeammin mikrotetuista perunoista. Shutterstock

Erään äidin jakama vinkki nopeasta perunamuusista ei ole ollut aivan kaikkien mieliin.  

Perunamuusi kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon paitsi herkullisuutena, myös helppotekoisuutensa vuoksi. Vaikka muusi valmistuu helposti keitetyistä perunoista, eräs äiti uskoo keksineensä entistäkin vikkelämmän tavan saada muusia pöytään.

Katso videolta perinteisen perunamuusin resepti. Artikkeli jatkuu videon alla.


Äiti jakoi "huijausruoka" -vinkkinsä sosiaalisessa mediassa helpottaakseen kiireisten lapsiperheiden arkea.

– Nauti perunamuusia ilman kuorimista, pilkkomista, keittämistä tai tiskien tiskaamista, äiti kirjoittaa Mumsnet-sivustolle.

– Mikrota perunoita, kunnes ne ovat läpikotoisin kypsiä. Leikkaa puoliksi. Lusikoi peruna kuoresta suoraan lautaselle. Lisää voi ja muusaa peruna haarukalla. Lisää juustoraastetta makusi mukaan, hän neuvoo.

"Se ei ole rakettitiedettä, vai mitä?"

Osa yleisöstä ihastui ideaan, mutta aivan kaikki eivät ole vakuuttuneita uuden muusinvalmistustavan hyödyllisyydestä. Kommentoijien mukaan vinkki voi toimia, jos syöjiä on yksi, mutta esimerkiksi nelihenkisen perheen kohdalla mikrotettu muusi ei todellakaan ole nopein vaihtoehto.

– En ymmärrä, kuinka vaikeaa on keittää perunoita suolatussa vedessä, kaataa vesi pois, lisätä voi ja maito ja muusata. Se ei ole rakettitiedettä, vai mitä? eräs kommentoija toteaa.

Vaikka vinkki on herättänyt ihmisissä paljon negatiivisia kommentteja, äiti lisäsi myöhemmin keskusteluun, että kyseinen vinkki mullisti hänen maailmansa – pitivätpä muut siitä tai eivät. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!