Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aiotko keittää nakkeja? Otapa askel taaksepäin, ja varmista yksi asia

Shutterstock
Julkaistu 30.04.2021 16:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nakit ja perunasalaatti kuuluvat suomalaisilla sekä uudenvuoden että vapun viettoon. Vaikka nakkien valmistusprosessi on simppeli, siinäkin voi kuitenkin epäonnistua.

Miten nakit kannattaa valmistaa?  Perinteisin tapa valmistaa nakit on kuumentaa ne vedessä kattilassa. Valmistustapa on suhteellisen yksinkertainen, mutta jos ei ole varma siitä mitä tekee, epäonnistuvat nakit helposti.

Nakkien kypsennys: Älä keitä nakkeja

Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoitti HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho jo vuonna 2018. 

Jos rapsakammat nakit ovat enemmän omaan mieleesi, nakit voi toki valmistaa myös uunissa 150 asteessa tai paistinpannulla. Pilkkomalla nakit parin sentin paloiksi niistä tulee entistä rapeampia.

Nakkien sijaan raakamakkaraa? Kypsennä ne vapun kunniaksi simassa!

HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali vinkkasi puolestaan viime keväänä mainion makkaraherkun testattavaksi. Joni testasi ensimmäistä kertaa raakamakkaroiden hauduttamista simassa. 

–  Lopputulos oli niin mainio, että sitä kannattaa kaikkien ehdottomasti kokeilla, HK:lta todetaan.

– Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja, jolloin niiden kypsentäminen grillissä poikkeaa tavallisten grillimakkaroiden grillaamisesta. Raakamakkaroiden grillaamista voi helpottaa hauduttamalla makkaroita ensin uunissa vedessä tai muussa liemessä, kuten oluessa. Vapun kunniaksi voi mausteliemen valmistaa myös simasta, vinkkaa Rouvali.

Lue myös: MTV:n makutestissä 10 uutta grillimakkaraa – yhtä rakastivat kaikki: "Selkeä voittaja"

Lähde: HKScan  

1:21Tavallisen grillimakkaran ja raakamakkaran ero: Näin grillaat raakamakkaran

Lisää aiheesta:

Nyt tarkkana! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitVaro! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitTeetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakitKari Aihinen muistuttaa yleisimmästä virheestä uudenvuoden nakkien keitossa – "Voi möhliä oikein kunnolla"Keitätkö nakit aina kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."Keitätkö nakit kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."
RuokaVappuMakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa