Mainos

Aasialaiset kehittivät melkoisen oluen: Maistuu parhaalta 10 kilometrin korkeudessa

Hongkongilainen lentoyhtiö Cathay Pacific julkisti tiistaina oluen, joka maistuu parhaalta kymmenen kilometrin korkeudessa.

– Tiedämme, että makuaisti muuttuu lentäessä. Ruoan suhteen asian eteen on jo tehty paljon, mutta kukaan ei ole koskaan aiemmin yrittänyt parantaa korkeuksissa juotavan oluen makua, lentoyhtiö kertoi tiedotteessaan.

Betsy Beer sai nimensä Cathay Pacificin ensimmäisen lentokoneen mukaan. Se tehdään sataprosenttisesti hongkongilaisista ja brittiläisistä ainesosista. Hongkongilainen olutpanimo käyttää valmistukseen muun muassa lohikäärmehedelmää.

Ruoan maustaminen ei enää riitä, myös juoman pitää maistua vahvemmalta

Lentoyhtiöt ovat jo pitkään pohtineet toimivaa ratkaisua lentokoneruoan maustamiseen. 2012 Surf Airin pääjohtaja Simon Talling-Smith kertoi Fox Newsille, että matkustajan makuaisti voi yläilmoissa heiketä jopa 27 prosenttia.

Ruoan maustamisessa on käytetty aromaattisia yrttejä ja mausteita, jotta maut tulisivat esiin selvemmin.

Vaikka Betsy on valmistettu nautittavaksi nimenomaan korkeuksissa – tarkemmin sanottuna 10,67 kilometrissä, Cathay Pacific aikoo tuoda oluen myyntiin myös Hongkongin ja Heathrown lentokentille sekä joihinkin hongkongilaisiin ravintoloihin.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja