Aasialaiset kehittivät melkoisen oluen: Maistuu parhaalta 10 kilometrin korkeudessa

lentokone olut
Shutterstock

Hongkongilainen lentoyhtiö Cathay Pacific julkisti tiistaina oluen, joka maistuu parhaalta kymmenen kilometrin korkeudessa.

– Tiedämme, että makuaisti muuttuu lentäessä. Ruoan suhteen asian eteen on jo tehty paljon, mutta kukaan ei ole koskaan aiemmin yrittänyt parantaa korkeuksissa juotavan oluen makua, lentoyhtiö kertoi tiedotteessaan.

Betsy Beer sai nimensä Cathay Pacificin ensimmäisen lentokoneen mukaan. Se tehdään sataprosenttisesti hongkongilaisista ja brittiläisistä ainesosista. Hongkongilainen olutpanimo käyttää valmistukseen muun muassa lohikäärmehedelmää.

Ruoan maustaminen ei enää riitä, myös juoman pitää maistua vahvemmalta

Lentoyhtiöt ovat jo pitkään pohtineet toimivaa ratkaisua lentokoneruoan maustamiseen. 2012 Surf Airin pääjohtaja Simon Talling-Smith kertoi Fox Newsille, että matkustajan makuaisti voi yläilmoissa heiketä jopa 27 prosenttia.

Ruoan maustamisessa on käytetty aromaattisia yrttejä ja mausteita, jotta maut tulisivat esiin selvemmin.

Vaikka Betsy on valmistettu nautittavaksi nimenomaan korkeuksissa – tarkemmin sanottuna 10,67 kilometrissä, Cathay Pacific aikoo tuoda oluen myyntiin myös Hongkongin ja Heathrown lentokentille sekä joihinkin hongkongilaisiin ravintoloihin.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja