Aasialaiset kehittivät melkoisen oluen: Maistuu parhaalta 10 kilometrin korkeudessa
Hongkongilainen lentoyhtiö Cathay Pacific julkisti tiistaina oluen, joka maistuu parhaalta kymmenen kilometrin korkeudessa.
– Tiedämme, että makuaisti muuttuu lentäessä. Ruoan suhteen asian eteen on jo tehty paljon, mutta kukaan ei ole koskaan aiemmin yrittänyt parantaa korkeuksissa juotavan oluen makua, lentoyhtiö kertoi tiedotteessaan.
Betsy Beer sai nimensä Cathay Pacificin ensimmäisen lentokoneen mukaan. Se tehdään sataprosenttisesti hongkongilaisista ja brittiläisistä ainesosista. Hongkongilainen olutpanimo käyttää valmistukseen muun muassa lohikäärmehedelmää.
Ruoan maustaminen ei enää riitä, myös juoman pitää maistua vahvemmalta
Lentoyhtiöt ovat jo pitkään pohtineet toimivaa ratkaisua lentokoneruoan maustamiseen. 2012 Surf Airin pääjohtaja Simon Talling-Smith kertoi Fox Newsille, että matkustajan makuaisti voi yläilmoissa heiketä jopa 27 prosenttia.
Ruoan maustamisessa on käytetty aromaattisia yrttejä ja mausteita, jotta maut tulisivat esiin selvemmin.
Vaikka Betsy on valmistettu nautittavaksi nimenomaan korkeuksissa – tarkemmin sanottuna 10,67 kilometrissä, Cathay Pacific aikoo tuoda oluen myyntiin myös Hongkongin ja Heathrown lentokentille sekä joihinkin hongkongilaisiin ravintoloihin.
Lähteet: Fox News, news.com.au
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa