8 huolestuttavaa merkkiä! Näistä tiedät viiniharrastuksen menneen liian pitkälle

viiniarvio
Erityinen viininhaistelu-ilme kertoo viiniharrastuksen vakavuudesta. Shutterstock

Kuuluuko viini intohimoihisi? Näiden kahdeksan leikkimielisen kohdan avulla voit analysoida, onko viiniharrastuksesi kenties mennyt liian pitkälle. 

Puheenaiheesi rajoittuu vain yhteen aiheeseen, eikä alle kymmenen euron viini ole sinulle vaihtoehto. Lue mitkä muut merkit kertovat sinun suhtautuvan viineihin hieman liian vakavasti. 

Kasvoillasi on haistelu-ilme

Kun tuoksuttelet viiniä, kasvoillasi vallitsee juuri tietyntyyppinen ilme. Se muistuttaa sitä kuin olisit ratkaisemassa haastavaa laskukaavaa tai kärsisit kivuliaasta ummetuksesta.

Mutta totuus on kuitenkin se, että viini ei tuoksu yhtään sen erilaisemmalta, olipa kasvoillasi millainen ilme hyvänsä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä ettei viiniä tulisi haistella, haistelemmehan muutenkin asioita päivät pitkät. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin vakavaa. 

Kyllästytät ystäväsi viiniluennoillasi

Juhlat ovat käynnissä ja vieraiden kurkkua kuivaa. Juhlien viiniharrastajana olet kuitenkin onnistunut saamaan ympärillesi ihmisiä, jotka kuuntelevat jo toistakymmentä minuuttia esitelmääsi viinin historiasta.

Viini lämpenee ja kuuntelijoiden ilmeet kiristyvät. On todennäköisesti sinun syysi jos vieraat valittavat kuolevansa janoon. Huumorintajuusi kuuluu myös se, että vitsisi liittyvät ainoastaan viineihin. Pitäisikö sinun vaihtaa puheenaihetta? 

Asunnossasi on viinikaappi

Viinikaapeissa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta monien muiden mielestä viinit on tarkoitettu kulutettavaksi, ei säilöttäväksi. Jos sinulla on viinikaappi, otat ehdottomasti viinin harrastamisen aivan liian vakavasti. Muistathan myös juoda niitä joskus!

Makusi määräytyy hinnan mukaan

Moni tyytyy kuluttamaan alle kymmenen euron viinejä, niin arjessa kuin juhlassakin. Jos viinivalikoimaasi ja -kaappiisi kuuluvat lähinnä sadan euron viinit, painit aivan eri luokassa.

Kannattaa kuitenkin tiedostaa, ettei kalliin viinin valinta tee sinusta automaattisesti viiniharrastajaa. Se saattaa kertoa kuitenkin joko vakavaraisuudestasi tai toisaalta kyvyttömyydestäsi säästää. Tämä kannattaa painaa mieleen. 

Nolaat muut vieraat asiantuntemuksellasi

Liian vakavasti viinin ottavat juovat vain mukanaan tuomiaana viinejä ja jättävät boolin muille. Lisäksi henkilö tylsistyttää ja nolaa muut vieraat kertomalla kuinka hän löysi kyseisen viinin vieraillessaan kesällä Italian nimekkäillä viinitiloilla. Tämän henkilön kertomukset saavat muut vieraat piilottamaan omat halpaviininsä tyynyn alle. 

Puhut ranskalaisella aksentilla

Vakavasti viiniharrastuksensa ottava henkilö on usein opetellut kaikki alan termit ulkoa, ja puhuu niistä kaiken lisäksi ranskalaisella aksentilla.

Tämän henkilön kanssa puheissa vilahtavat sanat tanniininen, viipyilevä ja lyijyinen. Todennäköisesti kukaan keskustelukumppaneistasi ei tiedä yhtään mistä puhutaan, vaan he tyytyvät nyökkäilemään kohteliaasti. Jos haluat saada keskustelua aikaan, puhu suomea.

Kysyt liian monta kysymystä enne kulausta

Viiniharrastajan tunnistaa helposti kysymysten tulvasta. Tämä ilmenee niin ravintoloissa kuin ystävienkin seurassa. Kuinka kauan viiniä on kypsytetty? Miltä alueelta rypäleet on kerätty? Onko kypsytyksessä käytetty tammea vai katajaa? Tämä henkilö aiheuttaa usein harmaita hiuksia niin tarjoilijoille kuin koko seurueelle. Se on viiniä Ranskasta, tyydy siihen.

Sosiaalinen mediasi on täynnä viiniä

Instagram- ja Facebook-tilisi ovat täynnä kuvia viinipulloista ja viinilaseista. Kannattaa ottaa huomioon, että muiden mielestä nämä kuvat näyttävät kaikki samalta.

Lähde: Thrillist.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja