Moderni, tyylikäs vai juntti? Tarkista, mitä tapasi pidellä viinilasia paljastaa sinusta – ja juomatottumuksistasi

viinilasi
Tapa, jolla pitelet viinilasi, voi kertoa sinusta paljon. Lehtikuva

Oletko koskaan tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen, miten pitelet viinilasia kädessäsi? Tämä asia kannattaa huomioida, sillä se voi asiantuntijan mukaan kertoa sinusta yllättävänkin paljon. 

Tiedätkö, kuinka samppanja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin? Tarkista vastaus videolta. 

Ruotsalainen viiniasiantuntija Mikael Mölstad paljastaa aina katsovansa, millä tavalla ihminen pitelee lasia kädessään. Asiantuntijan mukaan tämä tapa kertoo ihmisestä yhtä paljon  kuin vaikkapa pukeutumis- tai hiustyyli.

Seuraavasta humoristisesta listauksesta voit tarkistaa, mitä oma tapasi kertoo sinusta, mutta myös juomatottumuksistasi. 

Lasi lepää kämmenelläsi

Omalaatuinen henkilö, joka saattaa laittaa ystävyyssuhteet koetukselle. 

Tätä tapaa käyttävät asiantuntijan mukaan yleensä henkilöt, jotka eivät ymmärrä paljoakaan viineistä. Luultavasti nämä henkilöt juovat paljon olutta, ja tästä syystä pitelevätkin viinilasia kädessään oluttuopin tavoin. Nämä henkilöt eivät yleensä ole kovinkaan haluttua illallisseuraa.

Lasi etusormen ja peukalon varassa

Sensaatiomainen persoona, mutta elegantti vain nipin napin. 

Vaikka lasia voi olla hyvinkin vaikea pitää tasapainossa pelkästään kahden sormen varassa, tämä ei ole lainkaan epätavallinen näky. Tätä tyyliä käyttävät pääasiassa henkilöt, jotka ajattelevat, että heidän kuuluisi näyttää tyylikkäiltä. Tämä tapa jättää kuitenkin ikävät sormenjäljet lasin ympärille, mikä ei loppupeleissä ole kovinkaan tyylikästä. 

Molemmat kädet lasin ympärillä

Puhelias tyyppi, jolta voi odottaa melkoisiakin letkautuksia. 

Tämä muistuttaa tapaa, jolla moni meistä pitelee käsissään kuumaa kaakaomukia kymänä talvipäivänä. Joko nämä henkilöt eivät tiedä kuinka viinilasia tulisi oikeasti pidellä, tai sitten he pelkäävät, että lasi viedään heidän käsistään. Jos ei muuta, tämän henkilön viini lämpenee ja lasi rasvoittuu nopeasti.

Koko käsi jalan ympärillä

Kätevä ja turvallinen, mutta hieman juntti.

Tämä on suunnilleen sama, kuin kirjoittaisit kynällä, jota pitelet nyrkissäsi. Kyllä, aivan kuten pikkulapsi. Tämä viittaa siihen, että henkilö on tilanteessa hyvin epävarma, ja ehkä jopa pelkää lasin pitelemistä kädessäään. 

Kaksi sormea jalan ympärillä

Oikein hieno, mutta aloittelijana vaarallinen.

Vaikka tämä on oikea tapa etenkin samppanjalasien pitelemiseen, tämä vaatii kokenutta kättä ja paljon harjoitusta. Tätä tapaa kannattaakin treenata hyvin etukäteen jos et halua vaikuttaa pyrkyriltä, joka epävarmuuksissaan tiputtaa kalliin lasin juomineen maahan. 

Kolme tai neljä sormea jalan ympärillä

Klassisen tyylikäs, mutta vaarallinen alkoholia nauttineena.

Tämä on yleinen tapa kaikille niille, jotka ovat tottuneet nauttimaan viiniä tai hienoja cocktaileja. Tämä näyttää tyylikkäältä, mutta ongelma on kuitenkin tasapaino, sillä tyhjä ja täysi lasi käyttäytyvät hyvin eri tavoin. Tätä henkilöä saattaakin joutua varomaan yön pikkutunneilla. 

Muutama sormi jalan, muutama pohjan ympärillä

Moderni, tyylikäs ja turvallinen.

Mölstadin mukaan tämä on viiniharrastajien keskuudessa tyypillisin tapa pidellä viinilasia, sillä se on samalla sekä tyylikäs, että turvallinen. Tätä tyyliä käyttäjät ovat tyypillisesti kokeneita juomaharrastajia, joilta voi odottaa paljon. 

Lähde: Expressen 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat