6 yllättävää faktaa Coca-Colasta: Joko tiesit nämä?

coca-cola kokis pullo
Shutterstock

Coca-Cola on maailman tunnetuin virvoitusjuoma, jota myydään lähes kaikissa maailman valtioissa. Vaikka jättimäinen brändi onkin tunnettu, löytyy siitä paljon myös yllättäviä faktoja.

Pääkuvan videolta voit katsoa mitä tapahtuu, kun sekoittaa maitoa ja kokista.

Coca-Cola väittää olevansa maailman toiseksi ymmärretyin käsite heti ”OK”:n jälkeen. Virvoitusjuoman suosio on kestänyt jo yli vuosisadan ja sen historiaan mahtuu monia mielenkiintoisia tapauksia ja käyttötarkoituksia.

1. Jättimäinen määrä seuraajia sosiaalisessa mediassa

Suuren suosion vuoksi ei ole edes kovin yllättävää, että Coca-Colan Facebook-sivuilla on yli 100 miljoonaa tykkääjää ja Instagramissa 2,6 miljoonaa seuraajaa.

2. Ensimmäinen virvoitusjuoma avaruudessa

Coca-Cola oli ensimmäinen avaruudessa nautittu virvoitusjuoma. Vuonna 1985 astronautit pääsivät testaamaan Coca-Colan ”avaruustölkkiä” avaruussukkula Challengerin kyydissä.

3. Sokerishotti

Puoli litraa Coca-Colaa sisältää 65 grammaa sokeria, eli saman verran kuin kaksi shottilasillista sokeria!

4. Vähemmän kaloreita kuin hedelmämehussa

Vaikka kokiksessa onkin valtavasti sokeria, saattaa hedelmämehu sisältää sitäkin enemmän kaloreita. Esimerkiksi lasillisessa appelsiinimehua on noin 115 kaloria, mutta tölkillisessä Coca-Colaa on 95 kaloria.

5. Pullon design on suunniteltu tarkasti

Coca-Colan alkuaikoina moni kilpaileva yritys pyrki naamioimaan omat tuotteensa muistuttamaan Coca-Colaa, joten alkuperäisen Coca-Colan pullo pyrittiin suunnitteleman mahdollisimman uniikiksi. Tavoitteena oli luoda lasipullo, jonka tunnistaisi käsikopelolla pimeässäkin juuri Coca-Colaksi.

6. Voidaan käyttää puhdistusaineena

Kokiksella voi puhdistaa muun muassa uunipellit. Kaada kokista pellille niin, että pohja peittyy ja anna vaikuttaa parin tunnin ajan. Puhdista pelti sitten normaalisti ja lopputuloksena on kiiltävä pinta.

Lähteet: Mitt Kök, Coca-Cola  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja