1:19

Onko lasissasi tavallista vai sokeritonta Coca-Colaa? Näin erotat juomat helposti toisistaan – ilman maistamista!

Videolta pääset kurkistamaan, kuinka kivennäisvesi oikein valmistuu.

Jos edessäsi on kaksi lasillista kolajuomaa, mistä tiedät, kumpi juomista on sokeriton ja kumpi sokerillinen versio? 

Perinteisen Coca-Colan ja sokerittoman dieetti-version erottaa paitsi maun, myös värin perusteella. Ja toisin kuin voisi luulla, tavallinen Coca-Cola on väriltään dieetti-versiota vaaleampaa.

Tähän on olemassa hyvä selitys!

Kuplien määrällä on merkitystä 

Kuusi vuotta tarjoilijana työskennelleen Lindsey Ramseyn mukaan perinteinen Coca-Cola sisältää todistettavasti enemmän hiilihappoja kuin sokeriton versio. Ja mitä enemmän kuplia juomassa on, sitä vaaleammalta juoma näyttää.

Dieetti-juomassa on vähemmän kuplia, minkä ansiosta juoman sisältämä tumma siirappi pääsee paremmin oikeuksiinsa, Delish-sivustolla kerrotaan. Väriero korostuu etenkin silloin, kun juomat valutetaan laseihin hanasta. 

Seuraavan kerran kun epäilet, että joku yrittää tarjota sinulle perinteisen kolan sijaan sokeritonta juomaa, tiedät mitä katsoa! 

Lähde: Delish

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja