Onko lasissasi tavallista vai sokeritonta Coca-Colaa? Näin erotat juomat helposti toisistaan – ilman maistamista!

shutterstock_386976025
Shutterstock

Jos edessäsi on kaksi lasillista kolajuomaa, mistä tiedät, kumpi juomista on sokeriton ja kumpi sokerillinen versio? 

Perinteisen Coca-Colan ja sokerittoman dieetti-version erottaa paitsi maun, myös värin perusteella. Ja toisin kuin voisi luulla, tavallinen Coca-Cola on väriltään dieetti-versiota vaaleampaa.

Tähän on olemassa hyvä selitys!

Kuplien määrällä on merkitystä 

Kuusi vuotta tarjoilijana työskennelleen Lindsey Ramseyn mukaan perinteinen Coca-Cola sisältää todistettavasti enemmän hiilihappoja kuin sokeriton versio. Ja mitä enemmän kuplia juomassa on, sitä vaaleammalta juoma näyttää.

Dieetti-juomassa on vähemmän kuplia, minkä ansiosta juoman sisältämä tumma siirappi pääsee paremmin oikeuksiinsa, Delish-sivustolla kerrotaan. Väriero korostuu etenkin silloin, kun juomat valutetaan laseihin hanasta. 

Seuraavan kerran kun epäilet, että joku yrittää tarjota sinulle perinteisen kolan sijaan sokeritonta juomaa, tiedät mitä katsoa! 

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!