Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

5 syytä, miksi jokaisen meistä pitäisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana

Ravintolassa työskentely opettaa paljon.
Ravintolassa työskentely opettaa paljon.Shutterstock
Julkaistu 30.05.2019 19:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintola-alalla työskennelleet toimittajat listasivat, miksi meidän jokaisen kannattaisi kokeilla joskus ravintolassa työskentelyä. Se nimittäin opettaa paljon!

The Kitchn -ruokasivuston toimittajat kokosivat syitä siihen, miksi ravintolatyöskentely on jokaiselle ihmiselle arvokas kokemus. 

1. Opit tulemaan toimeen epämiellyttävien ihmisten kanssa

Tämä pitää paikkansa, olivatpa kyseessä sitten ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai asiakkaat itsessään. Kaikki ihmiset eivät ole mukavia, mutta ravintolassa työskennellessään kaikkien kanssa pitää silti tulla toimeen. Vaikka joku huutaisi sinulle pää punaisena siitä, ettei sinulla ole antaa heille pöytää lauantai-iltana, sinun pitää hymy huulillasi miettiä ratkaisua, vaikka mielesi tekisi huutaa takaisin. 

2. Opit tekemään montaa asiaa yhtä aikaa

Ravintolassa työskentely on suureksi osaksi monen asian tekemistä lomittain. Saatat ottaa tilausta vastaa, taitella lautasliinaa, ohjata jotakuta naisten huoneeseen ja kaataa lisää vettä. Kun yrität pitää kaikki nämä langat käsissäsi hymyillen samalla, et voi olla huono työntekijä.

3. Opit olemaan ottamatta virheitäsi liian vakavasti

Teet taatusti virheitä ravintolassa työskennellessäsi ja nuo virheet voivat vaikuttaa joko asiakkaaseen tai työkaveriisi. Saatat unohtaa tilauksen, lisätä annokseen väärän elementin tai ohjata jonkun väärään pöytään istumaan. Ihmiset voivat suuttua, mutta opit pyytämään anteeksi ja opit myös virheistäsi.

4. Opit ajoissa olemisen ja ahkeran työskentelyn tärkeyden – olipa toimenkuvasi mikä hyvänsä

Tiedät, kuinka stressaavaa se on, kun työkaverit ovat myöhässä – olipa syy heidän herätyskellossaan tai siinä, että heillä oli krapula. Ja jos joku ei tee töitään kunnolla kiireisessä vuorossa, se vaikuttaa sinuunkin. Opit näistä kokemuksista ja yrität työskennellä ahkerasti ja olla ajoissa, jotta asiat sujuisivat sujuvasti.

5. Opit sietokykyä, kärsivällisyyttä ja tiimityöskentelyä

Ruoka on henkilökohtainen asia. Esimerkiksi tarjoilijana työskennellessäsi kohtaat erilaisia ihmisiä, jotka reagoivat eteensä tuotuihin annoksiin eri tavoin, ja opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä. Opit myös tuntemaan empatiaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka valmistavat ruokasi ja tarjoilevat sen sinulle päivä toisensa jälkeen.

Ravintolassa työskentely opettaa ymmärtämään myös yhden oleellisen seikan: Se todella vaatii kokonaisen tiimin panoksen, jotta asiakkaalle saadaan herkullinen ateria pöytään - ja mieluiten nopeasti.

Lähde: The Kitchn

Artikkeli on alun perin julkaistu vuonna 2016.

Pitääkö ravintolassa jättää tippiä Suomessa? Asiantuntijat vastaavat

6:13Parempaa palvelua ravintoloihin

Lisää aiheesta:

Seitsemän asiaa, jotka baarimestarit toivoisivat sinun tietävän – nämä kumoavat käsityksesi baaritiskin takana työskentelystäKahvilatyöntekijät listasivat 10 ärsyttävintä tapaa – näihin moni asiakas sortuu huomaamattaanViisi tyypillistä, mutta ärsyttävää tapaa! Älä sorru näihin ravintolassa – ja saat parempaa palvelua5 syytä, miksi jokaisen tulisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana5 syytä, miksi jokaisen pitäisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana5 syytä, miksi tarjoilijoita pitäisi arvostaa enemmän – ”älä koskaan luota ihmiseen, joka on töykeä tarjoilijalle” 
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 16.11.08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä