5 syytä, miksi jokaisen meistä pitäisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana

Ravintola fine dining ruoka kokki
Ravintolassa työskentely opettaa paljon. Shutterstock

Ravintola-alalla työskennelleet toimittajat listasivat, miksi meidän jokaisen kannattaisi kokeilla joskus ravintolassa työskentelyä. Se nimittäin opettaa paljon!

The Kitchn -ruokasivuston toimittajat kokosivat syitä siihen, miksi ravintolatyöskentely on jokaiselle ihmiselle arvokas kokemus. 

1. Opit tulemaan toimeen epämiellyttävien ihmisten kanssa

Tämä pitää paikkansa, olivatpa kyseessä sitten ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai asiakkaat itsessään. Kaikki ihmiset eivät ole mukavia, mutta ravintolassa työskennellessään kaikkien kanssa pitää silti tulla toimeen. Vaikka joku huutaisi sinulle pää punaisena siitä, ettei sinulla ole antaa heille pöytää lauantai-iltana, sinun pitää hymy huulillasi miettiä ratkaisua, vaikka mielesi tekisi huutaa takaisin. 

2. Opit tekemään montaa asiaa yhtä aikaa

Ravintolassa työskentely on suureksi osaksi monen asian tekemistä lomittain. Saatat ottaa tilausta vastaa, taitella lautasliinaa, ohjata jotakuta naisten huoneeseen ja kaataa lisää vettä. Kun yrität pitää kaikki nämä langat käsissäsi hymyillen samalla, et voi olla huono työntekijä.

3. Opit olemaan ottamatta virheitäsi liian vakavasti

Teet taatusti virheitä ravintolassa työskennellessäsi ja nuo virheet voivat vaikuttaa joko asiakkaaseen tai työkaveriisi. Saatat unohtaa tilauksen, lisätä annokseen väärän elementin tai ohjata jonkun väärään pöytään istumaan. Ihmiset voivat suuttua, mutta opit pyytämään anteeksi ja opit myös virheistäsi.

4. Opit ajoissa olemisen ja ahkeran työskentelyn tärkeyden – olipa toimenkuvasi mikä hyvänsä

Tiedät, kuinka stressaavaa se on, kun työkaverit ovat myöhässä – olipa syy heidän herätyskellossaan tai siinä, että heillä oli krapula. Ja jos joku ei tee töitään kunnolla kiireisessä vuorossa, se vaikuttaa sinuunkin. Opit näistä kokemuksista ja yrität työskennellä ahkerasti ja olla ajoissa, jotta asiat sujuisivat sujuvasti.

5. Opit sietokykyä, kärsivällisyyttä ja tiimityöskentelyä

Ruoka on henkilökohtainen asia. Esimerkiksi tarjoilijana työskennellessäsi kohtaat erilaisia ihmisiä, jotka reagoivat eteensä tuotuihin annoksiin eri tavoin, ja opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä. Opit myös tuntemaan empatiaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka valmistavat ruokasi ja tarjoilevat sen sinulle päivä toisensa jälkeen.

Ravintolassa työskentely opettaa ymmärtämään myös yhden oleellisen seikan: Se todella vaatii kokonaisen tiimin panoksen, jotta asiakkaalle saadaan herkullinen ateria pöytään - ja mieluiten nopeasti.

Lähde: The Kitchn

Artikkeli on alun perin julkaistu vuonna 2016.

Pitääkö ravintolassa jättää tippiä Suomessa? Asiantuntijat vastaavat

Parempaa palvelua ravintoloihin 6:13

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!