5 kaloritonta ja sokeritonta kesäjuomaa – pidä näitä jääkaapissasi helteillä

sitruunavesi
Shutterstock

Vesi on hellepäivän paras janonsammuttaja, mutta sen ei tarvitse maistua tylsältä. Mausta vetesi näillä suosittelemillamme ainesosilla, ja voit saman tien haudata ajatuksen sokeripitoisista limuista ja mehuista.

Maustetut vedet tekevät hyvää ihollesi ja parantavat aineenvaihduntaa. Ja mikä parasta, ne eivät sisällä nimeksikään sokeria tai turhia kaloreita.

1. Minttuvesi

Täytä kannu tuoreilla mintunlehdillä, kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Mintulla on aromaterapeuttinen vaikutus: se helpottaa stressiä ja rauhoittaa punoittavaa ihoa. 

2. Vihreä tee

Kylmä vihreä tee sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisevät sydänsairauksia ja tulehduksia. Käytä kotitekoisen vihreän jääteen valmistukseen laadukkaita teelehtiä. Pussiteen maku voi olla liian voimakas. Hauduta teetä teepannussa lämpimässä vedessä. Älä kaada kiehuvaa vettä teelehtien päälle. Mausta lämmin tee hunajalla. Kaada tee hauduttamisen jälkeen jääpalojen päälle korkeaan lasiin. Huomioi, että teen maku laimenee jääpalojen takia: hauduta siis teetä pari minuuttia tavallista pidempään.

3. Sitruunavesi

Tämä luonnon oma detox-juoma sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka tekee hyvää ihollesi. Se voi myös parantaa immuunijärjestelmäsi toimintaa. Laita kannuun runsaasti sitruunanviipaleita, kylmää vettä ja jääpaloja. Anna juoman olla pari tuntia jääkaapissa tekeytymässä.

4. Inkiväärivesi

Inkivääri helpottaa auringon polttaman ihon tulehdusta sisältä käsin. Lisäksi inkivääri helpottaa tukalaa ja turvonnutta oloa vatsassasi. 

5. Kokeile: Mintulla ja inkiväärillä maustettu vihreä tee

Tarvitset: Kylmää vettä, vihreän teen lehtiä, tuoreita mintunlehtiä, raastettua inkivääriä, tuoreesta sitruunasta puristettua mehua

Valmistus: Keitä vesi ja kaada se haudutuspannuun. Lisää joukkoon mintunlehdet, vihreä tee ja raastettu inkivääri. Anna hautua ainakin puoli tuntia. Siivilöi sen jälkeen neste lasiseen kannuun tai korkeaan lasiin. Kaada päälle tuoreesta sitruunasta puristettu mehu. Lisää joukkoon jääpaloja ja sitruunan viipaleita. Anna kylmetä jääkaapissa pari tuntia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.