Nämä juomat auttavat laihtumaan

makuvesi
Maustettu vesi on yksi tehdokas ja helppo juoma painonhallintaan. Shutterstock

Esimerkiksi luumut, kaneli, sitruuna ja inkivääri voivat olla apuna painonpudotuksessa.

Muutaman kilon pudottaminen saattaa tuntua joskus hyvin vaikealta. Oikotie kapeampaan vyötäröön saattaa kuitenkin löytyä helposti: yksinkertaisilla tee-se-itse -juomilla saatat vauhdittaa laihtumisen tuloksia. Juomiin tarvitset vain muutaman kaapista tai lähikaupasta löytyvän tuotteen.

Luumujuoma

100 g luumuja

2 litraa vettä

Laita pestyt luumut lasipurkkiin, ja täytä se vedellä. Anna juoman seistä viikko ja suodata se. Voit säilyttää juoman jääkaapissa. Juo yksi lasillinen aamulla.

Luumut ovat hyvä valinta, sillä ne poistavat kehosta toksiineja edistäen painonpudotusta. Lisäksi ne sisältävät A-vitamiinia, magnesiumia ja rautaa. Juomaa ei kannata kuitenkaan juoda kuin yksi lasillinen päivässä, sillä luumut vilkastavat voimakkaasti vatsan toimintaa.

Kaneli-hunajajuoma

1 lasi vettä

1 ruokalusikallinen hunajaa

½ ruokalusikallinen kanelia

Lisää lasilliseen huoneenlämpöistä vettä hunaja ja kaneli. Sekoita voimakkaasti. Juo yksi lasillinen suodatettua juomaa aamulla.

Kaneli laskee verensokeria, auttaa ruoansulatusta ja parantaa aineenvaihduntaa. Tutkijat mukaan sokerin korvaaminen hunajalla voi ehkäistä lihomista.

Sitruuna-inkiväärijuoma

1 lasi vettä

½ sitruuna

½ inkiväärin juurta

Purista sitruuna ja raasta inkivääri vesilasilliseen, sekoita. Juo yksi lasillinen aamulla.

Monet pitävät inkivääriä erityisen hyvänä tuotteena painonpudotukseen, sillä se poistaa liiallista nestettä kehosta. Sitruuna taas stimuloi munuaisia, tukee toksiinin hävittämistä ja säätelee ruoansulatusta.

Voikukkatee

1 purkillinen voikukan lehtiä

vettä

pari lusikallista hunajaa

Täytä lasipurkki voikukan lehdillä ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Lisää mukaan hunajaa ja laita jääkaappiin neljäksi tunniksi. Tämän jälkeen suodata juoma. Juo teen sijasta.

Tämä juoma on yksi parhaimpia vaihtoehtoja kuin aloitat dieetin, sillä voikukkatee poistaa nopeasti haitallisia aineita kehosta. Juoma myös kiihdyttää minkä tahansa dieetin vaikutusta. Tarkkana kannattaa kuitenkin olla, sillä voikukkatee on voimakas diureetti eli nesteenpoistaja.

Maustettu vesi

2 litraa vettä

1 sitruuna

1 kurkku

inkiväärimaustetta

10 mintunlehteä

Purista sitruuna veteen. Lisää hienoksi paloiteltu kurkku, inkivääri ja mintunlehdet seokseen. Laita seos jääkaappiin 15 tunniksi. Juo juomaa 8 lasia päivässä neljän päivän ajan.

Maustettu kurkkuvesi on yksi tehokkaimmista laihtumiskeinoista. Vesi auttaa halkaisemaan rasvoja ja pääsemään eroon turvotuksesta.

Kaikkien viiden juoman yhteydessä on kuitenkin hyvä muistaa, että ne eivät ole ihmelääkkeitä. Jos painonpudotus on tavoitteena täytyy kiinnittää huomiota siihen, mitä laittaa suuhunsa ja kuinka paljon.

Lähde: Brightside 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!