5 kaloritonta kesäjuomaa – auttavat pitämään turvotuksen poissa!
Vesi on hellepäivän paras janonsammuttaja, mutta sen ei tarvitse maistua tylsältä. Mausta vetesi näillä suosittelemillamme ainesosilla, ja voit saman tien haudata ajatuksen sokeripitoisista limuista ja mehuista.
Maustetut vedet tekevät hyvää ihollesi ja parantavat aineenvaihduntaa. Ja mikä parasta, ne eivät sisällä nimeksikään sokeria tai turhia kaloreita.
1. Minttuvesi
Täytä kannu tuoreilla mintunlehdillä, kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Mintulla on aromaterapeuttinen vaikutus: se helpottaa stressiä ja rauhoittaa punoittavaa ihoa.
2. Vihreä tee
Kylmä vihreä tee sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisevät sydänsairauksia ja tulehduksia. Käytä kotitekoisen vihreän jääteen valmistukseen laadukkaita teelehtiä. Pussiteen maku voi olla liian voimakas. Hauduta teetä teepannussa lämpimässä vedessä. Älä kaada kiehuvaa vettä teelehtien päälle. Mausta lämmin tee hunajalla. Kaada tee hauduttamisen jälkeen jääpalojen päälle korkeaan lasiin. Huomioi, että teen maku laimenee jääpalojen takia: hauduta siis teetä pari minuuttia tavallista pidempään.
3. Sitruunavesi
Tämä luonnon oma detox-juoma sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka tekee hyvää ihollesi. Se voi myös parantaa immuunijärjestelmäsi toimintaa. Laita kannuun runsaasti sitruunanviipaleita, kylmää vettä ja jääpaloja. Anna juoman olla pari tuntia jääkaapissa tekeytymässä.
4. Inkiväärivesi
Inkivääri helpottaa auringon polttaman ihon tulehdusta sisältä käsin. Lisäksi inkivääri helpottaa tukalaa ja turvonnutta oloa vatsassasi.
5. Kokeile: Mintulla ja inkiväärillä maustettu vihreä tee
Tarvitset: Kylmää vettä, vihreän teen lehtiä, tuoreita mintunlehtiä, raastettua inkivääriä, tuoreesta sitruunasta puristettua mehua
Valmistus: Keitä vesi ja kaada se haudutuspannuun. Lisää joukkoon mintunlehdet, vihreä tee ja raastettu inkivääri. Anna hautua ainakin puoli tuntia. Siivilöi sen jälkeen neste lasiseen kannuun tai korkeaan lasiin. Kaada päälle tuoreesta sitruunasta puristettu mehu. Lisää joukkoon jääpaloja ja sitruunan viipaleita. Anna kylmetä jääkaapissa pari tuntia.
Lähde: Women's Health Magazine
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria