Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

MTV
Julkaistu 11.10.2019 13:31

MTV LIFESTYLE

Mahottoman hyvä ja helppo ruoka upeasta raaka-aineesta. Syksy on kotimaisen karitsan sesonkia ja mikä sopisikaan paremmin syystuulen tuivertamaan iltaan kuin mureaksi haudutettu karitsanpotka?

Tähän ohjeeseen tarvitaan vain viisi varsinaista raaka-ainetta, jos öljyä, suolaa ja pippuria ei lasketa. Lopputulos on silti rikkaan maukas ja tuhdin lihaisa. Ainahan makua voi viedä suuntaan jos toiseen lisäämällä mausteita tai yrttejä, mutta tämä oli tällaisena erinomaista. Lisukkeeksi käy niin pasta, riisi kuin perunamuusikin, mutta itse nautin potkan italialaisittain sellaisenaan liemen kera, alkuruoan siivittämänä.

PS. Tsekkaa myös 15 muuta karitsa- ja lammasreseptiä!

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

2 hlölle

2 karitsanpotkaa
1 sipuli, siivutettuna
lasillinen punaviiniä
1 valkosipulin kaikki kynnet, kuorittuna
1 tlk tölkkitomaatteja
1 dl vettä
neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
persiljaa, viimeistelyyn

Hiero oliiviöljyä karitsanpotkien pintaan ja mausta ne reippaasti suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna iso kattila ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista potkat kauttaaltaan ja nosta sivuun. Laske lämpöä, lisää hiukan öljyä ja sipulisiivut. Kuullota muutama minuutti. Lisää punaviini, kiehauta ja anna poreilla pari minuuttia. Rapsuta puulastalla kattilan pohjasta mahdolliset liharoippeet. Lisää valkosipulinkynnet, tomaatit ja vesi. Sekoita. Laita potkat kattilaan. Hauduttele pienellä lämmöllä 1,5-2 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta. Tarjoile liemen kera ja halutessasi pasta, riisin tai perunamuusin kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMehevä maissi-kanapannuPunaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaavaVälimerellinen kurpitsa-lihapataMausteista karitsaa paahdetulla bataatilla - nopeaa lohturuokaaSherryssä haudutettu karitsanpaisti
liharuokalihareseptikaritsanpotka

Tuoreimmat aiheesta

liharuoka
  • 01.11.201913:39
    italialainen

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä

  • 09.05.201908:29
    portugalilainen

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 18.04.201911:49
    burgundinpata

    Burgundinpata, kuten sen kuuluu olla

  • 17.02.201916:57
    resepti

    Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella

  • 03.02.201915:56
    naudanpaisti

    Punaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaava