Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nappaa Pipsa Hurmerinnan vinkit! Älä tee näitä virheitä salaatin valmistuksessa: ”Salaatti menee ihan lössöksi, jos…”

Pipsa Hurmerinta kertoo, mitä virheitä salaatinkastikkeiden kanssa usein tehdään. Kuvan lähde Shutterstock, toinen kuva MTV.
Pipsa Hurmerinta kertoo, mitä virheitä salaatinkastikkeiden kanssa usein tehdään. Kuvan lähde Shutterstock, toinen kuva MTV.Shutterstock, MTV
Julkaistu 05.12.2017 17:30

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Kauniit ja värikkäät salaatit kruunaavat ruokapöydän. Kokki Pipsa Hurmerinta kertoo, mitkä ovat pahimmat virheet salaatin teossa sekä paljastaa loistavan kolmen aineksen salaatin reseptin.

Salaatti on oiva lisuke, joka sopii melkein ruoan kuin ruoan kanssa. Se tuo pöytään paljon kaivattua raikkautta. Usein kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan mukaan helpossa ruoassa tehdään kuitenkin yksi oleellinen virhe: kastike sekoitetaan salaattiin liian aikaisin.

– Jos laittaa vinegreten liian aikaisin salaattiin, niin se menee ihan lössöksi.

Missä kohtaa kastike tulee sitten sekoittaa?

– Mitä olen oppinut Ranskassa, on se, että salaatinkastike tehdään kulhossa. Itse salaatti laitetaan sitten siihen päälle, mutta ne käännellään sekaisin vasta juuri ennen syöntiä, Hurmerinta kertoo.

Toisesta merkittävästä virheestä salaatinkastikkeiden kanssa Hurmerinta on puhunut esimerkiksi omassa Radio Helsingin Ruokatunti-ohjelmassaan: useat salaatinkastikkeet ovat liian makeita, niihin laitetaan aivan liian paljon sokeria.

Hyvä salaatti syntyy kolmesta aineksesta, hyvä kastike neljästä

Hurmerinta paljastaa tämän hetkisen suosikkisalaattinsa reseptin, joka on hyvin yksinkertainen. Vastaavaa salaattia kokki söi ravintola Wernerissä, Helsingissä.

– Punakaalia ohuina viipaleina, litteäpersiljan lehtiä ja granaattiomenan siemeniä, ja siihen päälle joku hapan kastike. Se oli niin hyvää ja niin kaunista, Hurmerinta kertoo.

Kaunis ja värikäs salaatti syntyy myös erinomaisesti pinaatista, veriappelsiinista ja granaatinomenansiemenistä, Hurmerinta vinkkaa.

Millainen sitten on hyvä kastike? Hurmerinnan mukaan hyvä vinegrette-kastike syntyy oliiviöljystä, sitruunasta, suolasta ja pippurista. Sekaan voi myös lisätä sumakkia tuomaan hapokkaan hedelmäistä makua.

LUE MYÖS: Yksinkertainen kaava – salaatinkastike valmistuu uskomattoman helposti

Kotikeittiöissä vielä hiukan tuntematon sumakki on yksi tämän hetken trendikkäimmistä mausteista. Sen makua on kuvattu hivenen happamaksi ja raikkaan sitruksiseksi. Sumakkipensaan marjoista tehty mauste sopii hyvin salaattien lisäksi esimerkiksi riisin, kebabin ja couscousin maustamiseen.

***

0:27Tee itse herkullinen caesar-salaatti

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin maistumaan paremmalta!Älä sorru yleiseen thairuokavirheeseen: "Ei kannata lisätä ollenkaan"Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa yllättävän grilliruoan: "Helppo, ihanan makuinen ja kaikki tykkäävät"Näin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuistaNo nyt on hyvää! Inan kolmen ainesosan pastaa on kokeiltava: "Helpoin ateria 10 minuutissa"Lisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"
Pipsa HurmerintaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pipsa Hurmerinta
  • 21.04.202019:03
    Alina Tomnikov

    Näyttelijä Alina Tomnikov seikkailee Tallinnan toreilla uudessa ruokaohjelmassa – yhden raaka-aineen löytäminen aiheuttaa harmaita hiuksia

  • 21.04.202017:07
    Linnea Vihonen

    Tuottaako karanteenikokkaus harmaita hiuksia? Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa nyt yhden arkiresepteistään – herkullinen pasta-annos on myös sopiva kukkarolle

  • 03.04.202019:30
    Seurapiirit

    Loppuiko ideat ruoanlaiton suhteen? Tällainen on suussa sulava Pipsa Hurmerinnan karanteenikeitto

  • 28.02.202012:30
    Ruoka

    Pipsa Hurmerinta hehkuttaa suomalaiskaupoistakin löytyvää raaka-ainetta, josta et ehkä ole vielä kuullutkaan: Sopii täydellisesti tortillojen väliin!

  • 15.01.201813:13
    Ruoanlaitto

    Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”