Kauniit ja värikkäät salaatit kruunaavat ruokapöydän. Kokki Pipsa Hurmerinta kertoo, mitkä ovat pahimmat virheet salaatin teossa sekä paljastaa loistavan kolmen aineksen salaatin reseptin.
Salaatti on oiva lisuke, joka sopii melkein ruoan kuin ruoan kanssa. Se tuo pöytään paljon kaivattua raikkautta. Usein kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan mukaan helpossa ruoassa tehdään kuitenkin yksi oleellinen virhe: kastike sekoitetaan salaattiin liian aikaisin.
– Jos laittaa vinegreten liian aikaisin salaattiin, niin se menee ihan lössöksi.
Missä kohtaa kastike tulee sitten sekoittaa?
– Mitä olen oppinut Ranskassa, on se, että salaatinkastike tehdään kulhossa. Itse salaatti laitetaan sitten siihen päälle, mutta ne käännellään sekaisin vasta juuri ennen syöntiä, Hurmerinta kertoo.
Toisesta merkittävästä virheestä salaatinkastikkeiden kanssa Hurmerinta on puhunut esimerkiksi omassa Radio Helsingin Ruokatunti-ohjelmassaan: useat salaatinkastikkeet ovat liian makeita, niihin laitetaan aivan liian paljon sokeria.
Hyvä salaatti syntyy kolmesta aineksesta, hyvä kastike neljästä
Hurmerinta paljastaa tämän hetkisen suosikkisalaattinsa reseptin, joka on hyvin yksinkertainen. Vastaavaa salaattia kokki söi ravintola Wernerissä, Helsingissä.
