Nappaa Pipsa Hurmerinnan vinkit! Älä tee näitä virheitä salaatin valmistuksessa: ”Salaatti menee ihan lössöksi, jos…”

shutterstock_4228175921
Pipsa Hurmerinta kertoo, mitä virheitä salaatinkastikkeiden kanssa usein tehdään. Kuvan lähde Shutterstock, toinen kuva MTV. Shutterstock, MTV

Kauniit ja värikkäät salaatit kruunaavat ruokapöydän. Kokki Pipsa Hurmerinta kertoo, mitkä ovat pahimmat virheet salaatin teossa sekä paljastaa loistavan kolmen aineksen salaatin reseptin.

Salaatti on oiva lisuke, joka sopii melkein ruoan kuin ruoan kanssa. Se tuo pöytään paljon kaivattua raikkautta. Usein kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan mukaan helpossa ruoassa tehdään kuitenkin yksi oleellinen virhe: kastike sekoitetaan salaattiin liian aikaisin.

– Jos laittaa vinegreten liian aikaisin salaattiin, niin se menee ihan lössöksi.

Missä kohtaa kastike tulee sitten sekoittaa?

– Mitä olen oppinut Ranskassa, on se, että salaatinkastike tehdään kulhossa. Itse salaatti laitetaan sitten siihen päälle, mutta ne käännellään sekaisin vasta juuri ennen syöntiä, Hurmerinta kertoo.

Toisesta merkittävästä virheestä salaatinkastikkeiden kanssa Hurmerinta on puhunut esimerkiksi omassa Radio Helsingin Ruokatunti-ohjelmassaan: useat salaatinkastikkeet ovat liian makeita, niihin laitetaan aivan liian paljon sokeria.

Hyvä salaatti syntyy kolmesta aineksesta, hyvä kastike neljästä

Hurmerinta paljastaa tämän hetkisen suosikkisalaattinsa reseptin, joka on hyvin yksinkertainen. Vastaavaa salaattia kokki söi ravintola Wernerissä, Helsingissä.

– Punakaalia ohuina viipaleina, litteäpersiljan lehtiä ja granaattiomenan siemeniä, ja siihen päälle joku hapan kastike. Se oli niin hyvää ja niin kaunista, Hurmerinta kertoo.

Kaunis ja värikäs salaatti syntyy myös erinomaisesti pinaatista, veriappelsiinista ja granaatinomenansiemenistä, Hurmerinta vinkkaa.

Millainen sitten on hyvä kastike? Hurmerinnan mukaan hyvä vinegrette-kastike syntyy oliiviöljystä, sitruunasta, suolasta ja pippurista. Sekaan voi myös lisätä sumakkia tuomaan hapokkaan hedelmäistä makua.

Kotikeittiöissä vielä hiukan tuntematon sumakki on yksi tämän hetken trendikkäimmistä mausteista. Sen makua on kuvattu hivenen happamaksi ja raikkaan sitruksiseksi. Sumakkipensaan marjoista tehty mauste sopii hyvin salaattien lisäksi esimerkiksi riisin, kebabin ja couscousin maustamiseen.

***

0:27

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja