Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

25-vuotias suomalaiskokki Lari menestyi kansainvälisissä kokkikisoissa – tällä upealla annoksella hän pokkasi erikoispalkinnon

1:15Lari Helenius, 25, pokkasi itselleen pystin nuorten kokkien kansainvälisessä kisassa
Julkaistu 10.10.2019 07:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon keittiöpäällikkö Lari Helenius palkittiin myöhään keskiviikkoiltana S. Pellegrino Young Chef -kokkikilpailuissa Moskovassa.

Suomea  S. Pellegrinon nuorten kokkien Euraasian osakilpailussa Moskovassa edustanut, 25-vuotias Lari Helenius sai tunnustusta kisasuorituksestaan. Helenius valittiin Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy -erikoispalkinnon voittajaksi. Palkinto jaettiin kilpailijalle, jonka annos reflektoi parhaiten eri kulttuureja ja edusti "kokit ilman rajoja" -ajattelutapaa. Palkinnon voittajan päättivät eri maiden osallistujien mentorit, joiden joukossa oli huippukokkeja maailmalta. Heleniuksen oma mentori kilpailuissa oli keittiömestari Pekka Terävä. Tuomaristossa puolestaan istui Suomesta television ruokaohjelmistakin tuttu keittiömestari Linnea Vihonen. 

Helenius valittiin S. Pellegrinon kansainväliseen kisaan kymmenien suomalaishakijoiden joukosta. 

– Hakemusta varten piti tehdä yksi annos, ottaa siitä kuva ja kirjoittaa resepti. Tämän lisäksi mukaan piti liittää annoksen tarina. Kesällä sain tietää, että minut on valittu semifinaaleihin, Helenius kertoi aiemmin MTV:lle.

Lari Helenius annos
Lari Heleniuksen kilpailuannos.Santeri Stenvall

Nuorten huippukokkien S. Pellegrino Young Chef -kilpailu järjestetään jo neljättä kertaa. Koko maailmanlaajuisen kilpailun voiittaja selviää keväällä 2020 Milanossa järjestettävässä Grand Finalessa. Tätä ennen käydään 12 alueellista semifinaalia, joiden voittajat pääsevät taistelemaan himoitusta tittelistä. Moskovassa 8.-9. lokakuuta järjestetettyihin 12 kisaajan Euraasian osakilpailuun valittiin Suomesta huippuravintola Olon keittiömestari Lari Helenius, 25.

Moskovan semifinaaleissa Heleniuksen tehtävänä oli valmistaa samainen hakemuksessa esitelty annos, joka arvioitiin kansainvälisen huippuraadin toimesta. Nuoren keittiöpäällikön annoksessa oli turskaa monessa muodossa, ostereita ja kirjolohen mätiä. Annoksessa oli muun muassa turskan nahasta tehtyä mysliä Lari sijoittui kilpailuissa kärkikolmikkoon, mutta tarkempia pistemääriä ei vielä toistaiseksi julkistettu - ainoastaan voittajan nimi. 

Lue lisää Larista ja Larin annoksesta: Lari, 25, edustaa Suomea arvostetuissa kokkikisoissa – näin hän päätyi suoraan armeijasta Michelin-ravintolan keittiömestariksi

Venäjän edustaja voitti paikan finaalista

Virallinen Euraasian osakilpailun voitto meni isäntämaa Venäjälle ja ensi toukokuussa järjestettäviin Milanon finaaleihin lähtee moskovalaisravintola Twins Gardenin Vitalii Savelev. Savelevin edustama ravintola on noteerattu maailman 50 parhaan ravintolan listalla sijalle 19. Osakilpailun taso oli kova ja mukana oli nuoria kokkeja mentoreineen useista eri huippuravintoloista Venäjältä, Virosta, Liettuasta ja Suomesta.

Myös Lari Helenius pääsee halutessaan mukaan seuraamaan Milanon finaalia ensi keväänä, sillä kaikki kolme erikoispalkintojen voittajaa kutsutaan paikan päälle. 

Lisää aiheesta:

Nyt se selvisi! Hän edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa: "Selkeä voittaja"Suomen parasta "pikaruokaa"? Heinolalaisravintolan herkku tunnetaan pian maailmallakinSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Mikko Kaukonen edustaa Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussaLari, 25, edustaa Suomea arvostetuissa kokkikisoissa – näin hän päätyi suoraan armeijasta Michelin-ravintolan keittiömestariksiSuomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruokakauppa

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Elokuvat

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • Eilen08:21
    Ravitsemus

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"