Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
Julkaistu
Vodkapasta eli penne alla vodka nousi ruokailmiöksi vuonna 2020. Kokeile hittireseptiä Hannan soppa -bloggaaja Hanna Hurtan ohjeella.
Ainekset
- 350-400 g mieluista pastaa
- suolaa
- 1 banaanisalottisipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- ½ tl chilirouhetta
- 130 g tomaattipyrettä
- ½ dl vodkaa
- 1 ½ dl kuohukermaa tai kaurakermaa
- mustapippuria
- 1 dl pecorinoa tai vegaanista parmesaania hienona raasteena
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Vodkapasta eli penne alla vodka valmistuu näin:
- Laita pastan keitinvesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolalla maustetussa vedessä. Kun siivilöit pastan, säästä 2 ½ desiä keitinvettä.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja chilirouhe, jatka hetki kuullottamista.
- Lisää tomaattipyre pannulle ja paista seosta 5-7 minuutin ajan.
- Lisää vodka pannulle ja hauduta muutama minuutti.
- Ota puoli desiä kuumaa pastan keitinvettä ja sekoita se kaurakerman kanssa. Lisää seos pannulle ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, jotta saat aikaan kermaisen tomaattikastikkeen.
- Sekoita suurin osa juustoraasteesta kastikkeen joukkoon, jätä hieman annosten viimeistelyyn.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää keitinvettä pienissä erissä, kunnes saat aikaan sopivan koostumuksen.
- Tarjoile pasta tuoreen basilikan kanssa. Ripottele annosten päälle hieman juustoraastetta ja maun mukaan chilirouhetta.
Resepti ja kuva: Hanna Hurtta, hannansoppa.com
Seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan