10 tuttua ruokaa, jotka tuhoavat seksielämäsi – vältä näitä, jos haluat pitää peiton heilumassa

8:20 Näin syöt oikein
Videolla ravintoasiantuntija kertoo terveellisen ruokavalion perusteista.

Jos haluat pitää peiton heilumassa ja seksielämäsi aktiivisena, seuraavien raaka-aineiden saantiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Expressen-sivusto kokosi yhteen joukon ruokia ja raaka-aineita, jotka saattavat vaikuttaa negatiivisesti seksielämääsi. 

1. Valkoinen sokeri

Pieni herkutteluhetki silloin tällöin ei ole pahitteeksi, mutta runsasta valkoisen sokerin käyttöä kannattaa karsia, jos haluat pitää halusi korkealla. Korkea verensokeri laskee tutkitusti testosteronitasoja, mikä voi puolestaan vähentää seksuaalista halukkuutta.

2. Punainen liha

Ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin lisäksi kasvissyöntiä kannattaa suosia oman seksuaaliterveyden vuoksi. Punainen liha sisältää tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia, jotka lisäävät tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tämän lisäksi lihansyönnin on osoitettu pahentavan kehon ominaishajua – mikä ei välttämättä houkuttele seksipartnereita lähellesi.

3. Chili

Moni ajattelee tulisen ruoan olevan kunnon treffiruokaa, mutta tämä ajatus kannattaa heittää romukoppaan. Jos olet käsitellyt chiliä paljain käsin, vaarana on, että tätä tulista raaka-ainetta päätyy herkille limakalvoille. Ja seuraukset ovat varsin ikävät.

4. Alkoholi

Romanttisilla treffeillä alkoholinkäyttöä kannattaa rajoittaa, sillä liiallinen alkoholinkäyttö vähentää sukupuolielinten herkkyyttä, mikä voi puolestaan vaikuttaa negatiivisesti nautintoon.

5. Suola

Jopa suola voi vaikuttaa negatiivisesti seksielämään. Liiallinen suolan saanti voi paitsi aiheuttaa korkeaa verenpainetta, myös vaikuttaa negatiivisesti virtauksiin vyön alla – niin naisilla kuin miehillä.

6. Mikropopcornit

Seuraavan kerran elokuvailtaa viettäessäsi mikropopcornit kannattaa vaihtaa kattilassa valmistettaviin versioihin. Expressen-sivuston mukaan mikropopparit sisältävät perfluorooktaanihappoa, jonka on todettu vähentävän sekä seksuaalista halukkuutta että siittiöiden määrää.

7. Ranskalaiset

Ranskalaiset, samoin kuin muutkin paistetut ruoat, aiheuttavat helposti väsymystä. Villin illan sijaan saatat löytää itsesi nukkumasta sohvan nurkasta.

8. Minttu

Vaikka minttu raikastaa hengitystä, se ei ole paras yrtti seksielämää ajatellen – varsinkin jos olet mies. Minttu sisältää mentolia, joka alentaa testosteronitasoa ja vaikuttaa sen myötä myös sukupuolielämään. Lisäksi mintun sanotaan lisäävän väkivaltaa.

9. Lakritsi

Lakritsi sisältää glysyrritsiinia, joka voi laskea testosteronitasoja. Jos lakritsi kuuluu suosikkimakeistesi joukkoon, sen nauttiminen kannattaa jättää romanttisen illan jälkeisiin hetkiin.

10. Pavut

Luultavasti jo tiesitkin, että pavut voivat aiheuttaa turvotusta ja lisätä kaasun muodostumista. Ja kuinka seksikästä haiseva pommi kesken romanttisen hetken voikaan oikein olla?

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja