10 sekunnin nakkikikka, joka kannattaa opetella – hyvästi räjähtelevät nakit!

Makkaramestarit testissä 8:02 Makkaramestarit testissä

Nerokkaan nakkikikan ansiosta hot dogeistasi valmistuu entistäkin maukkaampia – ja helpommin syötäviä. 

Videolla keskustellaan suomalaisten suosimasta kesäherkusta, grillimakkarasta. 

Koko perheen suosikkiherkku, hot dogit, valmistetaan näin kesäaikaan ulkona grillissä. Sämpylöiden väliin grillattaviin nakkeihin liittyy kuitenkin muutama ongelma. Ensinnäkin ne saattavat räjähtää helposti kuumassa grillissä, ja toiseksi rapeapintaisten nakkien syöminen voi tuottaa haasteita etenkin lapsille.

The Kitchn -sivustolle kirjoittanut Meghan Splawn kertoo löytäneensä kikan, jolla nämä ongelmat ratkeavat kertaheitolla. Perheenäiti kehottaa pujottamaan nakit grillitikkuun ja viiltämään nakkeihin terävällä veitsellä viiltoja. Viillot voi pyörittää koko nakin ympäri, jolloin lopputuloksena saadaan hauskan näköisiä kierreherkkuja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kauniiden viiltojen ansiosta sekä itse grillaaminen että syöminen helpottuvat. Ja on kikasta hyötyä myös maun kannalta.

– Lisäksi nakit kypsyvät nopeammin, ja viiltojen ansiosta ne muuttuvat rapeiksi ja karamellisoituvat kuumassa grillissä, sivustolla kerrotaan.

Tikusta nakit on helppo poimia sämpylän väliin tai pistellä poskeen ihan sellaisenaan. 

Lähe: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.