Zlatanin käytöksestä nousi valtava kohu Ruotsissa – nyt puhuu pitkäaikainen maajoukkueen jäsen: "Siitä olisi käytännössä pitänyt ilmoittaa poliisille"

1:16
Zlatan sai viime vuonna oman patsaan Malmöhön – tähti ehdotti koululaisille vapaapäivää patsasjuhlan kunniaksi

Pitkän linjan jalkapallotoimittaja Olof Lundh on kirjoittanut kirjan Ruotsin maajoukkueesta, joka paljastaa joukkueen entisen tähtihyökkääjän Zlatan Ibrahimovicin käyttäytyneen törkeästi muita pelaajia kohtaan.

Lundhin kirjan väitteen mukaan Ibrahimovicin silmätikuiksi maajoukkueessa joutuivat erityisesti Rasmus Elm ja Oscar Lewicki.

Useampia nimettömänä pysyviä lähteitä haastatellut Lundh kertoo Ibrahimovicin murtaneen Elmin täysin Tukholmassa vuonna 2012 Englantia vastaan pelatun maaottelun yhteydessä. Päävalmentaja Erik Hamrén katsoi tähtipelaajansa antamaa verbaalista läksytystä sallivasti.

Lewickin puolestaan kerrotaan saaneen ryöpytyksen Ibrahimovicilta vuoden 2016 EM-kisojen Irlanti-ottelun jälkeen.

– Se oli pahimpia näkemiäni, eikä kukaan puuttunut, eivät valmentajat eivätkä pelaajat. Ja sitä jatkui pitkään. Yksi vanhemmista taustaryhmän jäsenistä jopa lähti huoneesta ja sulki oven perässään. Kadun sitä yhä, mutta en uskaltanut sanoa mitään, pukukopissa tuolloin ollut joukkueen jäsen kertoo kirjassa.

Sekä Elm että Lewicki ovat kiistäneet tahoillaan Expressenissä ja Aftonbladetissa, että edellä kerrotuissa tilanteissa olisi ollut kyse mistään vakavammasta.

Nyt Aftonbladetin haastattelema nimetön lähde, joka työskenteli vuosia maajoukkueen taustaryhmässä, puoltaa Lundhin paljastusten paikkansapitävyyttä.

– Voisin kertoa asioita, joka saisi jalkapalloilevan Ruotsin hämmästymään siitä, miten hän käyttäytyi. Mietin useammin kuin kerran, onko tämä jäämisen arvoista.

– (Zlatanin toiminta) oli korkeimman luokan kiusaamista. Se oli jotain sellaista, josta olisi käytännössä pitänyt ilmoittaa poliisille. Se oli kamalaa, lähde kuvailee.

Taustahenkilön mukaan Ibrahimovicin toiminta täytti kaikki häirinnän tunnusmerkit, ja sitä tapahtui jokaisessa maajoukkuekokoontumisessa.

– Sitä jatkui päivästä toiseen, esimerkiksi ”hitto, miten ruma olet” ja muita vastaavia. Se oli kiusaamista.

– Mutta en usko, että Zlatan on pohtinut sitä, miten huonosti hän kohtelee ihmisiä. Se on hänelle jokapäiväistä elämää.

Nimettömänä oman maineensa vuoksi pysyttelevä maajoukkueen taustaryhmäläinen uskoo, että Ibrahimovicin käytöksellä oli selvästi muita pelaajia heikentävä seuraus.

– Katsokaa vain tuloksia hänen lähtönsä jälkeen – meillä menee paremmin nyt. Mutta jos kysyt minulta, kuka on Ruotsin kautta aikojen paras pelaaja, sanoisin silti "Zlatan".

Lokakuussa 39 vuotta täyttävä Ibrahimovic on jo lopettanut uransa maajoukkueessa. Seurajoukkuejalkapallossa hän porskuttaa yhä ja edustaa tällä hetkellä italialaisjätti AC Milania.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja