Zlatan Ibrahimovic paljasti: Jätti sata miljoonaa pöydälle

Uransa viime kauteen lopettanut Zlatan Ibrahimovic paljastaa kieltäytyneensä uransa aikana 100 miljoonan euron tarjouksesta.

Saudi-Arabian ökytarjoukset ja -hankinnat ovat ravisuttaneet jalkapallomaailmaa viime kuukausina. Saudiseurat ovat lyöneet älyttömiä tarjouksia huippupelaajille houkutellakseen heidät pelaamaan maan pääsarjaan.

He ovat siinä myös onnistuneet, sillä lukuisat maailman huipullakin pelaavat tähdet Cristiano Ronaldo, Neymar ja Karim Benzema etunenässä ovat siirtyneet Lähi-itään.

Myös uransa lopettanut Zlatan Ibrahimovic kertoo saaneensa Saudi-Arabiasta tarjouksen, mutta se ei ollut yhtä rahakas kuin Kiinasta vuonna 2018 saatu jättitarjous.

– Sain tarjouksen Kiinasta ja Saudi-Arabiasta, mutta kyse on siitä, mitä sinä haluat. Sain Kiinasta 100 miljoonan euron tarjouksen, mutta hylkäsin sen ja menin Pohjois-Amerikkaan, Ibrahimovic kertoo Piers Morganin haastattelussa.

–En halunnut sitä (mennä Kiinaan). Sen sijaan, että saisin paljon rahaa, haluaisin haastaa itseäni enemmän, Ibrahimovic perustelee valintaansa. 

Ibrahimovicin mukaan raha ei tuo hänelle onnellisuutta. Hänelle onnellisuus syntyy yksittäisistä hetkistä. 

– Raha tekee elämästäsi helpompaa, mutta minusta se ei tuo onnea. Minulle onni on hetkiä. Minun unelmani oli mennä Barcelonaan. Vuotta myöhemmin se oli painajaiseni. Kyse on hetkistä.

Ibrahimovic otti haastattelussa kantaa myös Saudi-Arabian pelaajaryntäykseen.

– Kun omistat paljon rahaa, kyse on egokysymyksestä, koska elämäsi ei muutu. Puhutaanpa Saudi-Arabian tilanteesta. Pelaaja, joka on tienannut paljon rahaa, menee sinne tienaamaan vielä hullumpia summia. Muuttaako se elämääsi? Sinä kuolet ennen kuin olet tuhlannut jo tienaamasi rahat. Ja rahat, jotka saat Saudi-Arabiasta, eivät muuta elämääsi, Ibrahimovic painottaa.

Huiman uran Euroopan huipulla pelannut Ibrahimovic ripusti nappulakengät naulaan viime kauden päätteeksi AC Milanin paidassa. Valioliigassa, Serie A:ssa, La Ligassa ja Ranskan liigassa pelannut supertähti niitti uransa aikana menestystä huimalla tavalla.

Ibrahimovic kokee itse, että huippupelaajien on saatava urilleen ansaitsemansa päätökset kirkkaimmassa valokeilassa.

– Tiettyjen pelaajien on lopetettava huipulla, koska sinut pitäisi muistaa taidoistasi, ei siitä, kuinka paljon tienasit rahaa. Se, mistä me saamme kunniaa ja tunnustusta, on taitomme. Siitä haluat tulla muistetuksi. Tiettyjen pelaajien, jotka yltävät tietylle tasolle, on lopetettava uransa tietyllä tasolla – ja se on isolla näyttämöllä, Ibrahimovic painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat