Poskettoman diilin tehnyt Neymar ylistää Cristiano Ronaldoa – "Kaikki kutsuivat häntä hulluksi"

Jalkapallomaailman mannerlaatat liikkuvat – Antti Niemi analysoi siirtokesää: "Nyt tämä on räjähtänyt käsiin" 5:06
C Moren asiantuntija Antti Niemi analysoi siirtokesää ja pelaajavirtaa Saudi-Arabiaan.

Al-Hilaliin jättidiilillä siirtynyt Neymar on kommentoinut siirtoaan ensimmäistä kertaa medialle.

Supertähti Neymar järisytti jalkapallomaailmaa aiemmin tällä viikolla, kun hän siirtyi Saudi-Arabian pääsarjassa pelaavan Al-Hilaliin. 31-vuotias virtuoosi teki seuraa monille Euroopassa pelanneille tähtipelaajille, jotka ovat kesän aikana pakanneet laukkunsa ja lähteneet muhkeiden tarjouksien motivoimana Lähi-idän jalkapallokentille.

Neymar astui keskiviikkona ensimmäistä kertaa median eteen siirtonsa jälkeen. Brassitähti korostaa Cristiano Ronaldon merkitystä, kun puhutaan, miksi Saudi-Arabian liiga on nostanut osakkeitaan maailman jalkapallokartalla.

– Uskon, että Cristiano Ronaldo aloitti tämän kaiken ja kaikki kutsuivat häntä hulluksi ja muuta. Tänään ihmiset näkevät, että tämä liiga kasvaa koko ajan enemmän ja enemmän, Neymar kommentoi Reutersin mukaan.

Kuten yllä tuli jo mainittua, Neymarin lisäksi moni muukin tähtipelaaja on siirtynyt kesällä Saudi-Arabiaan. Muun muassa pelipaikkojensa parhaimpien pelaajien joukkoon lukeutuvat Karim Benzema, N’Golo Kante ja Sadio Mane ovat siirtyneet Saudi-Arabiaan. Listaa voisi jatkaa vielä pidemmällekin.

Neymar on innoissaan siitä, että liigassa nähdään tällä kaudella liuta huippupelaajia, jotka mahtuisivat taitojensa puolesta helposti myös Euroopan huippuseuroihin.

– Se on jännittävää. Muiden joukkueiden huippupelaajien kohtaaminen jännittää ja motivoi sinua pelaamaan entistä paremmin. Ja kun kohtaat Karim Benzeman, Roberto Firminon ja Ronaldon kaltaisia pelaajia, innostus on vieläkin suurempaa, Neymar sanoo.

Al-Hilal on ollut yksi kesän aktiivisimmista seuroista ja onkin lyönyt suuria summia likoon vahvistaakseen joukkuetta. Neymarin lisäksi seuran haaviin on tarttunut Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic ja Kalidou Koulibaly

Neymar myöntää, että joukkueen aiemmat huippuvahvistukset helpottivat hänen omaa siirtopäätöstään.

– On tärkeää, että joukkueessa on laatua. Se auttaa myös joissakin uran aikaisissa päätöksissä. 

Lue myös:

    Uusimmat