Zelenskyi allekirjoittanut turvallisuussopimuksen Saksan kanssa

Ukraina saa turvallisuussopimukset 1:29
Katso: Turvallisuuskonferenssi alkaa, Ukraina saa turvallisuussopimukset.

Presidentti Volodymyr Zelenksyi on toistuvasti todennut, että Ukrainan puolustus maan itäosissa on vaikeuksissa johtuen ammuspulasta ja Venäjän alati tekemistä laajoista hyökkäyksistä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on allekirjoittanut Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin kanssa maiden välisen turvallisuussopimuksen Berliinissä.

Myöhemmin tänään Zelenskyi jatkaa matkaansa Ranskaan, missä hän tapaa presidentti Emmanuel Macronin. Myös Pariisissa ohjelmassa on kahdenvälisen turvallisuussopimuksen allekirjoittaminen.

Sopimus Saksan kanssa kattaa Ukrainalle pitkän aikavälin turvallisuussitoumuksen ja tuen. Ranskassa Macronin hallinto kertoi eilen, että sopimus noudattaa Ukrainalle tehtyjä sitoumuksia, joista päätettiin viime heinäkuussa Naton huippukokouksen yhteydessä Vilnassa. Maat lupasivat Ukrainalle jatkuvaa tukea.

Ukraina ja Britannia tekivät samankaltaisen sopimuksen tammikuussa. Ukraina käy keskusteluja vastaavanlaisesta sopimuksesta parhaillaan myös muiden maiden kanssa.

16-vuotias CP-oireyhtymää sairastava Ivan on yksi Ukrainan sodan keskellä elävistä lapsista 1:13
Katso myös: 16-vuotias CP-oireyhtymää sairastava Ivan on yksi Ukrainan sodan keskellä elävistä lapsista.

Zelenksyi on toistuvasti todennut, että Ukrainan puolustus maan itäosissa on vaikeuksissa johtuen ammuspulasta ja Venäjän alati tekemistä laajoista hyökkäyksistä.

Nyt allekirjoitettavat sopimukset sisältävät muun muassa uudenaikaista sotakalustoa Ukrainalle ja ukrainalaissotilaiden kouluttamista.

Zelenskyin on määrä tavata matkallaan myös muun muassa Yhdysvaltojen varapresidentti Kamala Harrisin.

Presidentti Zelenskyi tekee matkansa Euroopan suurmaihin, kun Venäjän täysimittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi kaksi vuotta 24. helmikuuta.

Juttua päivitetty 16.2.2024 kello 16.04: Zelenskyi allekirjoitti turvallisuussopimuksen Saksan kanssa

Lue myös:

    Uusimmat