Ukrainan tilanne Avdijivkassa kriittinen – Venäjä piirittää kaupunkia kolmelta suunnalta

Venäläiset ovat yrittäneet vallata kaupunkia kuukausikaupalla.

Ukraina on lähettänyt lisäjoukkoja Avdijivkan kaupunkiin maan itäosassa. Venäläiset ovat kuukausikaupalla yrittäneet vallata kaupungin, jonka tilannetta kuvattiin "äärimmäisen kriittiseksi".

Venäläiset piirittävät kaupunkia kolmelta suunnalta, ja sen laitamilla on käyty katutaisteluja.

– Kolmas rynnäkköprikaati vahvistaa, että se on lähetty kiireesti vahvistamaan ukrainalaisjoukkoja Avdijivkan alueella. Tilanne kaupungissa oli äärimmäisen kriittinen, prikaati kertoi Telegram-kanavallaan.

– Tilanne Avdijivkassa on edelleen uhkaava ja epävakaa. Vihollinen jatkaa aktiivista joukkojen kierrättämistä ja heittää uusia joukkoja ja resursseja kaupunkiin, prikaati jatkoi.

Ukrainan armeijan esikunnan mukaan ukrainalaiset ovat kuitenkin onnistuneet torjumaan venäläisjoukot, jotka yrittävät piirittää kaupungin.

Avdijivka sijaitsee vain vajaan kymmenen kilometriä pohjoiseen Donetskin kaupungista.

Venäjä jatkoi niin ikään torstain vastaisena yönä ohjushyökkäyksiään Ukrainaan. Ukrainan mukaan maahan ammuttiin 26 ohjusta, joista ilmatorjunta pudotti puolet. Ainakin yksi ihminen sai surmansa hyökkäyksessä.

Zelenskyi sukkuloi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi aikoo matkustaa perjantaina Saksaan ja Ranskaan. Zelenskyi tapaa Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, kertoi Ukrainan presidentinkanslia torstaina.

Ranskan presidentinkanslian mukaan Macron ja Zelenskyi allekirjoittavat turvallisuussopimuksen, jonka suuntaviivoista sovittiin jo sotilasliitto Naton huippukokouksessa viime kesänä Vilnassa.

Britannia ja Ukraina solmivat samanlaisen sopimuksen tammikuussa, ja Ukraina haluaisi solmia vastaavia sopimuksia myös muiden maiden kanssa.

Venäjän alueellisten viranomaiset puolestaan kertoivat torstaina, että Belgorodin kaupungissa viisi ihmistä olisi kuollut ja useita haavoittunut ilma-iskussa. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien perusteella isku olisi osunut kauppakeskukseen.

Belgorod sijaitsee lähellä Ukrainan vastaista rajaa ja on ollut aiemmin usein ukrainalaisten iskujen kohteena. Osa kaupungin asukkaista on evakuoitu jo aiemmin muualle.

Juttua päivitetty 15.2.2024 kello 15.26: Lisätty viimeinen kappale kokonaisuudessaan.

Ex-komentaja arvioi, mitä tilanteen kääntäminen Ukrainalta nyt vaatii 3:12
Katso myös: Ex-komentaja arvioi, mitä tilanteen kääntäminen Ukrainalta nyt vaatii

Lue myös:

    Uusimmat