Zelenskyillä syntymäpäivät – Belgorodin lentoturma perui juhlallisuudet

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi täyttää tänään torstaina 25. tammikuuta 46 vuotta. 

Zelenskyin oli tarkoitus vierailla Ukrainan keskivaiheilla, mutta perui sittemmin matkan ja ohjelmaan sisällytetyn onnittelutilaisuuden, kertoo riippumaton uutissivusto Meduza

Matkan perumisen syynä on eilen Venäjän Belgorodissa tapahtunut venäläisen sotilaskuljetuskoneen Il-76:n turma. 

Venäläinen sotilaskone putosi Belgorodissa –  vahvistamaton video putoamisesta 0:53
Venäläinen sotilaskone putosi Belgorodissa – vahvistamaton video putoamisesta.

Venäjän viranomaisten mukaan kuljetuskoneessa kuljetettiin ukrainalaisia sotavankeja Belgorodiin vankienvaihtoa varten. Valtiollisen RIA Novosti -uutistoimiston mukaan Venäjän puolustusministeriö sanoo kyydissä olleen 65 ukrainalaista sotavankia, kuusi henkilökunnan jäsentä ja kolme muuta henkilöä. Väitettä ei ole pystytty vahvistamaan muista lähteistä.

Ukrainska Pravda -lehden mukaan kone saattoi kuitenkin kuljettaa S-300-ilmatorjuntaohjuksia, joita Venäjä on käyttänyt hyökkäyksissään muun muassa Harkovaan. 

Ukrainan tiedustelupalvelu kertoi keskiviikkona, ettei sillä ole luotettavaa tietoa siitä, mitä tai keitä Belgorodin alueella pudonnut venäläinen sotilaskone kuljetti.

Belgorodin kuvernöörin Vjatsheslav Gladkovin mukaan kukaan sotilaskoneessa olleista ei selvinnyt hengissä. Zelenskyi on vaatinut tapahtuneesta kansainvälistä tutkintaa. Ukrainan turvallisuuspalvelu avasi rikostutkinnan tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat