Zelenskyi vieraili Bahmutin etulinjarintamalla – video näyttää, kuinka presidentti palkitsee ukrainalaissotilaita

Zelenskyi vieraili etulinjan taisteluiden lähellä Itä-Ukrainassa 3:39
Katso video: Zelenskyi kättelee ja palkitsee sotilaita ja kiittää heitä Ukrainan itsenäisyyden suojelemisesta.

Brittitiedustelun mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainan Bahmutissa saattaa olla menettämässä vauhtiaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo vierailleensa tänään armeijan tukikohdissa Itä-Ukrainassa lähellä Bahmutia. Zelenskyi kertoi vierailusta sosiaalisessa mediassa.

Julkaisussaan Zelenskyi kertoi kätelleensä ja palkinneensa sotilaita ja kiittäneensä heitä Ukrainan itsenäisyyden suojelemisesta.

Bahmutin ja sen ympäristön hallinnasta on taisteltu kuukausikaupalla. Pitkät taistelut ovat tehneet kaupungista symbolisesti merkittävän.

Britannian puolustusministeriön keskiviikkoisessa tiedustelukatsauksessa kerrottiin Ukrainan joukkojen aloittaneen viime päivinä paikallisen vastahyökkäyksen Bahmutin kaupungin länsipuolella. Hyökkäyksen arvioidaan vähentävän Ukrainan huoltoreittiin kohdistuvaa painetta.

Taistelut kaupungin keskustan ympärillä ovat jatkuneet. Brittiarvion mukaan Ukrainan joukot ovat edelleen vaarassa joutua Venäjän saartamiksi.

Tiedusteluraportin mukaan on kuitenkin realistinen mahdollisuus, että Venäjän hyökkäys Bahmutissa on menettämässä saamaansa vähäistä vauhtia. Osittain syynä olisi se, että joitain Venäjän yksiköitä on siirretty muille alueille.

Neljä kuoli lukioon kohdistuneessa lennokki-iskussa

Kiovan alueella neljä ihmistä kuoli ja seitsemän loukkaantui Venäjän lennokki-iskussa, paikallisviranomaiset kertoivat keskiviikkona.

Pelastusviranomaisten mukaan isku kohdistui lukioon, joka sijaitsee noin 80 kilometriä Kiovasta etelään. Iskun kerrottiin vaurioittaneen opiskelija-asuntoja sekä opiskeluun käytettyä rakennusta. Iskun kerrottiin aiheuttaneen myös tulipalon, joka saatiin sammutettua varhain aamulla.

Viranomaiset kertoivat aiemmin iskussa kuolleen kolme ihmistä. Myöhemmin kerrottiin, että myös paikalle hälytetyn ambulanssin kuljettaja kuoli iskussa.

Ukrainan ilmavoimat: Venäjä hyökkäsi 21 iranilaisella lennokilla 

Ukrainan ilmavoimat sanoi Venäjän hyökänneen yöllä kaikkiaan 21 iranilaisella lennokilla, joista 16 onnistuttiin ampumaan alas.

Venäjän merivoimat puolestaan kertoi torjuneensa varhain keskiviikkona Sevastopolin satamaan kohdistuneen lennokkihyökkäyksen Krimin niemimaalla. Alueen kuvernööri Mihail Razvozhajev kertoi Telegramissa, että yhteensä kolme kohdetta tuhottiin.

Väitetty lennokkihyökkäys tehtiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Krimin niemimaalla juhlistamassa sen miehittämisen yhdeksänvuotispäivää.

Lue myös:

    Uusimmat