Zelenskyi julkisti ensimmäistä kertaa sodassa kuolleiden ukrainalaissotilaiden määrän

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että Venäjää vastaan käytävässä sodassa on kuollut 31 000 ukrainalaissotilasta. 

31 000 ukrainalaissotilasta on kuollut Venäjää vastaan käytävässä sodassa, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sunnuntaina järjestetyssä tiedostustilaisuudessa.

Kyiv Independent lehden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta Venäjän aloittaman suurhyökkäyksen jälkeen, kun Zelenskyi julkistaa kuolleiden ukrainalaissotilaiden määrän. 

Ukrainan hallinto on ollut vähäsanainen Ukrainan kärsimistä sotilastappioista.

Zelenskyin mukaan Ukrainan voitto riippuu länsimaiden tuesta. Hän sanoi olevansa varma, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy sinne jumittuneen aseapupaketin.

Puolet länsimaiden aseavusta myöhässä

Puolet länsimaiden aseavusta toimitetaan luvattua myöhemmin Ukrainaan, sanoi maan puolustusministeri Rustem Umerov sunnuntaina.

Ammuspulan kanssa kamppaileva Ukraina on kuukausien ajan sanonut länsimaiden aseavun saapuvan liian hitaasti.

Puolustusministeri sanoi Venäjän suurhyökkäyksen toiselle vuosipäivälle omistetussa keskustelutilaisuudessa, että länsimaiden sitoutuminen ei tällä hetkellä näy toimituksina.

– 50:tä prosenttia sitoumuksista ei toimiteta ajoissa, Umerov sanoi.

Eurooppa on myöntänyt jäävänsä jälkeen suunnitelmasta toimittaa Ukrainaan yli miljoona tykistöammusta maaliskuuhun mennessä. Sen sijaan toimitukset toivotaan saatavan perille vuoden loppuun mennessä.

Umerovin mukaan tällaiset viivytykset asettavat Ukrainan entistä epäedullisempaan asemaan Venäjää vastaan. Puolustusministerin mukaan Ukraina menettää ihmisiä ja alueita avun viivästymisen takia, erityisesti koska Venäjällä on "ilmaylivoima".

– Teemme kaiken mahdollisen ja mahdottoman, mutta ilman oikea-aikaista toimitusta se vahingoittaa meitä, ministeri sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat