Zaharova: Venäjä valmistelee vastatoimia Suomelle

Mihin Venäjä pyrkii ihmisten masinoinnilla? Asiantuntija Hanna Smith vastaa 2:03
Katso myös: Mihin Venäjä pyrkii turvapaikanhakijoiden masinoinnilla Suomen rajoille? Asiantuntija Hanna Smith vastaa

Suomen päätös sulkea rajanylityspaikkoja Venäjän vastaisella rajalla luo uusia jakolinjoja Eurooppaan, arvioi Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Marija Zaharova.

Marija Zaharovan mukaan Venäjältä on tulossa Suomelle vastaus, jota eri hallinnonalat suunnittelevat parhaillaan yhdessä.

– Tapahtumien kielteinen kehitys johtaa luonnollisesti vastatoimiin, Zaharova toteaa venäläislehti Izvestijan mukaan.

– Kysymys on siitä, että kuten olemme jo selittäneet, kyseessä on uusien jakolinjojen syntyminen Euroopassa, jotka eivät ratkaise asioita, vaan vain herättävät uusia kysymyksiä, ja vieläpä ongelmallisia.

”Vaikutus päinvastainen”

Hallitus kertoi eilen torstaina päättäneensä, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella kolmeksi kuukaudeksi.

Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille.

Zaharova sanoo kummastelevansa päätöksen motiiveja.

– Jos tämä (raja-asemien sulkeminen) tehdään jonkinlaisen vakauden ja suuremman turvallisuuden saavuttamiseksi alueella, vaikutus tulee olemaan täysin päinvastainen, Zaharova toteaa Izvestijan haastattelussa.

”Venäjä syvästi harmissaan”

Kremlin edustaja Dmitri Peskov kertoi aiemmin tällä viikolla Venäjän olevan syvästi harmissaan siitä, että Suomi harkitsee maiden välisten rajanylityspaikkojen sulkemista.

Peskov sanoi toimittajille Venäjän olevan pahoillaan siitä, että Suomen johto tietoisesti etääntyy maiden välillä ennen vallinneesta hyvästä suhteesta.

Lue myös:

    Uusimmat