Tämä MTV Uutisten raportti kiihdytti tunteita Venäjällä: "Tour de Helsinki on yhä mahdollinen – panssarivaunuilla"

Tämä MTV Uutisten raportti kiihdytti tunteita Venäjällä 6:54
Tämä MTV Uutisten raportti itärajalta päätyi venäläisen Rossija 1 -tv-kanavan ruodittavaksi. Toimittaja Raija Kantomaa vieraili maanantaina Nuijamaan rajanylityspaikalla Lappeenrannassa.

MTV Uutiset Liven raportti itärajalta on päätynyt venäläisen Rossija 1 -tv-kanavan ruodittavaksi. Presidentti Vladimir Putinin propagandisti ivasi 60 minuuttia -ohjelmassa Suomea itärajan turvapaikanhakijatilanteesta.

MTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa vieraili maanantaina Nuijamaan rajanylityspaikalla Lappeenrannassa. Itärajalle oli alkanut viikonloppuna saapua normaalia enemmän ihmisiä puutteellisin asiakirjoin.

Kantomaa haastatteli Nuijamaalla Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen komentajaa Jukka Lukkaria. Lukkari kertoi väkimäärän alkaneen vähitellen lisääntyä syksyn aikana mutta tahdin kiivastuneen viime viikolla.

Ihmiset ovat saapuneet rajalle polkupyörillä.

"Tour de Helsinki tankeilla on yhä sallittu"

Venäläinen Rossija 1 -tv-kanava ruoti asiaa 60 minuuttia -ohjelmassaan tiistaina.

Ohjelman juontaja Olga Skabejeva kertoi lähetyksessä Suomen kieltäneen "sinua ja minua" saapumasta "heidän upeaan maahansa" polkupyörillä.

Hän kommentoi katsojilta tullutta palautetta asiasta.

– Suosituin vitsi oli se, että Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen komentajan Jukka Lukkarin lausunnossa ei ole sanaakaan panssarivaunuista. Tämä tarkoittaa sitä, että Tour de Helsinki tankeilla on yhä sallittu meille, Skabejeva totesi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jos ei autolla, ehkä panssarivaunulla?

Jo syyskuussa samaisessa ohjelmassa pohdittiin sitä, että vaikka venäläiset eivät pääse Suomeen enää autolla, panssarivaunulla menoa ei ole kielletty.

Venäläistä Rodina-puoluetta edustava Aleksei Zuravljov arveli, että Suomessa todennäköisesti jo valmistaudutaan sotaan Venäjän kanssa – tai siihen, että tankit vyöryvät maahan.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Heraštšenko julkaisi videopätkän Zuravljovin haastattelusta X:ssä, eli entisessä Twitterissä.

– Huomio Suomi! Venäläiset propagandistit uhkaavat tulevansa Suomeen panssarivaunuilla. Historia ei ole opettanut heille mitään, Heraštšenko kirjoitti päivityksessään.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Peskov: Venäjä harmissaan tilanteesta

Virallisesti Venäjä sanoi eilen keskiviikkona olevansa "syvästi harmissaan" siitä, että Suomi harkitsee maiden välisten rajanylityspaikkojen sulkemista. Asiasta kirjoittaa uutistoimisto AFP.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille Venäjän olevan pahoillaan siitä, että Suomen johto tietoisesti etääntyy maiden välillä ennen vallinneesta hyvästä suhteesta.

Lue myös:

    Uusimmat