Aamulypsyn tiimi paljasti punaisella matolla mieleenpainuvimmat kohtaamisensa radiotyössä – Juuso Mäkilähde: "Vaikka on sukset ja sauvat missä sattuu, niin uskalletaan tulla juttelemaan"

Suomipopin porukka ei ehtinyt tänä vuonna Radiogaala-etkoille ollenkaan 9:56
Katso videolta, miten radion tekeminen on suomipoppilaisten mielestä vuosien varrella muuttunut, ja minkälaisia ajatuksia Juuso Mäkilähteessä herättää Selviytyjät-ohjelman juontajapestin päättyminen.  

Suomipopin aamulypsyläiset saapuivat Radiogaalaan juhlatunnelmissa.

Radiogaalaa juhlittiin Helsingin Messukeskuksessa 31. maaliskuuta. Ehdolla Vuoden radio-ohjelmaksi oli muun muassa Suomipopin Aamulypsy-radioshow. Tätä nykyä ohjelmaa juontavat Janni HussiJuuso Mäkilähde, Tinni Wikström ja Tuukka Ritokoski. Radioaalloilla kuullaan myös Hovimuusikko Ilkkaa, eli Ilkka Ihamäkeä.

Ritokosken puuttuessa joukosta Suomipopin nelikko saapui Radiogaalan punaiselle matolle ja kertoi MTV Uutisille, ettei ollut ehtinyt etkoilla ollenkaan.

Hussin näyttävä violetti asu oli Riikka Couturen käsialaa.

– Riikan kanssa tehtiin jo viime vuonna Emma-gaalassa yhteistyötä ja tykkään hänen tyylistään. Hienosti hän vie Suomea myös maailmankartalle, Hussi kertoi MTV Uutisille.

Wikström oli kesäisissä tunnelmissa kukkamekossaan.

– Tulkoon lunta miten paljon tahansa, mutta nyt on kesä. Mekko on monta vuotta sitten ostettu Vilasta ja palvelee edelleen. Janni vei kaikki meidän koruvarastomme, niin minulle ei niitä jäänyt. Korvikset jäivät, Wikström naureskeli.

Mäkilähde oli juuri palannut viikon reissulta Kuusamosta.

– Olin muutama tunti sitten vielä hiihtoasussa, joten kiitoksia vaan Vesa Silverille. Hän hoiti minulle jälleen sellaiset vaatteet, että voi gaalaan tulla, Mäkilähde kertoi.

– No hei, häät ja hautajaiset, niin tumma puku miehillä. Radiogaala toki on iloinen tapahtuma aina, Ihamäki kertoi.

Hussin ei tarvitse mennä paljoakaan ajassa taaksepäin, kun hänelle tulee mieleen mieleenpainuva kohtaaminen radion kautta.

– Teimme kissanristiäiskiertueen, jolla oli moniakin merkittäviä kohtaamisia. Mutta yksi resonoi itselle todella voimakkaasti. Kävimme Helsingissä palvelutalossa, jossa oli muistisairaita, vanhoja senioreita. Siellä kävimme heitä tanssittamassa, ja Ilkka esiintyi siellä mies ja kitara -tyylisesti, Hussi jakoi mieleenpainuvan kohtaamisen.

Wikströmille ovat erityisesti jääneet mieleen arkipäiväiset kohtaamiset.

– Jos satut aamulla olemaan kaupassa ja joku tulee sanomaan, että nauratti aamulla joku meidän sanomisemme. Ne ovat ne pienet palkinnot ja kohtaamiset siinä arjessa, Wikström tiivisti.

Mäkilähde kohtasi äskettäin Kuusamossa rinnehississä erään kuulijan.

– Siellä kerrotaan jostakin jutusta, mitä olemme tehneet, ja naureskellaan sille. Se on osoitus, että olemme onnistuneet siinä työssä. Ja itse on onnistunut myös siinä, että on niin helposti lähestyttävä, että vaikka on lapsia lähettyvillä ja sukset ja sauvat missä sattuu, niin silti uskalletaan tulla juttelemaan, Mäkilähde kertoi.

Ihamäki kiteyttää mieleenpainuvimman kohtaamisen varsin yksioikoisesti.

– Yksi on tietysti, kun tapasin vaimoni radion kautta. Nyt pitäisi löytää hänet, Ihamäki kertoi puolisonsa Anni Ihamäen tapaamisesta.

Katso yllä olevalta videolta, miten radion tekeminen on suomipoppilaisten mielestä vuosien varrella muuttunut, ja minkälaisia ajatuksia Juuso Mäkilähteessä herättää Selviytyjät-ohjelman juontajapestin päättyminen.  


Lue myös:

    Uusimmat