Yrittäjä halusi ostaa katalysaattoreita – myyjäkolmikko osoittautui roistoiksi, tapahtumat kuin toimintaelokuvasta: yksi kuvasi vierestä, kun kaksi uhkaili ja iski aseilla

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Tuusulan ja Vantaan rajalla sijaitsevassa teollisuuskiinteistössä helmikuussa tapahtuneen törkeän ryöstön esitutkinnan.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun asianomistajana oleva yrittäjä laittoi sosiaaliseen mediaan ilmoituksen halukkuudestaan ostaa katalysaattoreita.

Ostaja-ehdokas löytyikin pian ja otti yrittäjään yhteyttä.
Osapuolet sopivat kaupanteon ajankohdaksi perjantai-illan 7.2.2020. He sopivat tapaavansa yrittäjän omistamalla teollisuushallilla.

Tapahtumat johtivat ammuskeluun

Kolmen miehen seurue saapui hallille ja alkoi tivata yrittäjältä ja tämän mukana olleilta henkilöiltä, paljonko näillä oli tarjota rahaa katalysaattoreista.

Tilanne eteni siihen, että kaksi hallille saapuneista miehistä otti aseet esille. Miehet vaativat aseilla uhaten yrittäjää ja tämän mukana olleita henkilöitä luovuttamaan lompakkonsa ja puhelimensa.

Vaatimuksia tehostettiin lyömällä aseen perällä yhtä yrittäjän seurueeseen kuulunutta päähän ja pitämällä käsiasetta toisen reidellä.

Lisäksi yksi miehistä ampui yhden laukauksen hallin lattiaan.

Katalysaattoreita vietiin tuhansien arvosta

Yrittäjän seurueen lompakkojen ja puhelimien lisäksi hallista anastettiin katalysaattoreita noin 7000 euron arvosta. 

Ryöstäjistä kaksi osallistui uhkailuun ja väkivaltaan kolmannen kuvatessa sivussa tapahtumaa puhelimellaan.

Poliisi onnistui selvittämään epäillyt tekijät ja heidät saatiin kiinni myöhemmin.

Tekijöistä kaksi on ollut vangittuna tapauksen johdosta.

Tapausta on tutkittu törkeänä ryöstönä ja kahtena ampuma-aserikoksena.

Seuraavaksi asia siirtyy syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat