Astaloita ja starttipistoolia kantanut miesjoukko aikoi periä velkoja – miehet otettiin kiinni jouluaattona Malmilta

3:33
MTV Uutiset Live kertoi Malmin operaatiosta tuoreeltaan.

Poliisi otti eilen iltapäivällä kiinni viisi aseistautunutta henkilöä Malmin Karvaistiellä. Helsingin poliisilaitoksen mukaan erilaisin asein varustautunut joukko oli perimässä velkojaan.

Henkilöt kuljetettiin kiinnioton jälkeen Pasilan poliisivankilaan.

Poliisin mukaan kiinniotetut henkilöt eivät ole kantasuomalaisia. Epäillyt kuulusteltiin, minkä jälkeen heidät vapautettiin joulupäivänä kuulusteluiden jälkeen.

Epäillyt kertoivat kuulusteluissa yhdenmukaisesti, että kyseessä oli velkojen periminen, joka oli tarkoitus tapahtua aseilla pelotellen. Epäiltyjen mukaan ketään ei ollut tarkoitus vahingoittaa.

Tutkinnassa kolme rikosnimikettä

Alustavan esitutkinnan mukaan kehenkään ei ole kohdistunut konkreettista vaaraa. Poliisi ei epäile, että kyseessä olisi järjestäytynyttä rikollisuutta, vaan poliisi uskoo kyseessä olevan yksittäistapaus.

Tutkintaan jää kolme rikosnimikettä: ampuma-aserikos, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito sekä väärän henkilötiedon antaminen. 

Viimeisin nimike liittyy tilanteeseen, jossa epäilty yritti harhauttaa poliisia antamalla sukulaisen henkilötiedot.

Velkoja perittiin jouluaattona

Poliisi sai jouluaattona ilmoituksen noin kello 16 aikaan mahdollisesti aseistautuneista henkilöistä. Poliisi lähti tehtävään Malmin Karviaistielle usean partion voimin.

Yhden hallussa oli starttipistooli, jonka piippu oli porattu siten, että pistoolilla olisi voinut ampua luodillisen patruunan. Muilla kiinniotetuilla henkilöillä oli hallussaan erilaisia teräaseita.

Aseistautuneiden henkilöiden kiinniotto tapahtui rauhallisesti, eikä heistä tai kiinniottotilanteesta ollut tapahtumahetkellä vaaraa sivullisille. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja