Mainos

Younger-tv-sarja vie katsojan villille paikalliskierrokselle New Yorkiin – näissä paikoissa sinunkin kannattaa käydä

C Morella nähtävä Younger-tv-sarja on monella tapaa sukua Sinkkuelämää-sarjalle. Darren Star on luonut molemmat sarjat, ja molemmissa New York on olennaisessa osassa. Younger-sarjan päähenkilö Liza asuu Brooklynissä ja työskentelee Manhattanilla, ja sarjasta saakin mahtavia matkavinkkejä molempiin.

Yhteistä Younger- ja Sinkkuelämää-sarjoille on New York. Päähenkilö, 40-vuotias Liza (Sutton Foster), asuu Brooklynissa ja työskentelee Empire-kustantamossa Manhattanilla. Saadakseen työn Liza on kuitenkin valehdellut olevansa vasta 26-vuotias – siitä myös sarjan nimi Younger. Lizalla on täysi työ pitää oikea identiteettinsä salassa työpaikalla. Hän myös seurustelee itseään lähes parikymmentä vuotta nuoremman miehen kanssa – asia, jota Lizan parikymppisen tyttären Tessan (Caitlin Miller) on aluksi vaikea niellä.

Liza pörrää ystäviensä kanssa tuon tuosta Brooklynin ja Manhattanin in-paikoissa. Osa baareista, ravintoloista ja kulttuuripaikoista on tunnistettavia paikkoja, joissa turisti pääsee maistamaan aitoa newyorkilaisten arkea ja juhlaa.

1. Brooklyn

Trendikäs Brooklynin kaupunginosa on alue, jossa New Yorkin kävijän kannattaa ehdottomasti käydä. Brooklyn on New York Cityn hallintoalueista suurin; asukkaita siellä on noin 2,5 miljoonaa. Alue on vanhaa teollisuusseutua, jossa ilta- ja kulttuurielämä on nykyään vilkasta ja omaleimaista. Brooklynista löytyy ravintoloita ja baareja joka makuun. Brooklynista löytyy myös yksi Yhdysvaltain suurimmista taidemuseoista: Brooklyn Museum. Brooklyniin pääsee muista kaupunginosista kätevästi metrolla. Manhattanilta voi myös kävellä Brooklyniin lähes kaksikilometristä Brooklyn Bridgeä pitkin.

2. Coney Island, Brooklyn

Coney Island on niemenkärki Brooklynin eteläosassa. Pitkästä hiekkarannastaan ja huvipuistoistaan tunnettu Coney Island on suosittu ranta- ja ulkoilukohde. Yksi sen vanhimmista ja tunnetuimmista huvipuistoista on vuonna 1903 avattu Luna Park. Liza ystävineen vierailee Coney Islandissa muun muassa viidennellä kaudella. Coney Islandille pääsee helposti metrolla. Lähellä rantaa on Ocean Park Wayn metroasema.

3. Nitehawk Cinema. 136 Metropolitan Ave, Brooklyn

Nitehawk Cinema on pieni kodikas elokuvateatteri, jonka saleissa tarjotaan myös ruokaa. Tuolien edessä on pienet pöydät ja elokuvan aikana on mahdollista syödä kokonainen ravintola-ateria. Elokuvateatteri ei kuulu mihinkään ketjuun, ja siellä esitetään myös valtavirrasta poikkeavia elokuvia. Sarjassa teatteri on Lizan kotikulmilla, ja yhdessä jaksossa hän ihmettelee ystävineen turistibussia, joka on pysähtynyt teatterin eteen.

4. Skinny Dennis -baari. 152 Metropolitan Ave, Brooklyn

Nitehawk Cineman kanssa samoilla nurkilla sijaitseva Skinny Dennis -ravintola on periamerikkalainen baari, jossa livebändit soittavat country-musiikkia. Kotisivuillaan baari mainitsee muun muassa, että nurkassa on vanhanaikainen jukeboksi ja hanasta saa jopa 18 erilaista olutta. Sarjassa Liza tapaa tässä baarissa muun muassa nuorta poikaystäväänsä Joshia.

5. Stanton Social. 99 Stanton Street, New York, NY

Stanton Social on trendikäs baari, jossa Lizan ystävä Kelsey (Hillary Duff) viettää sarjassa 27. syntymäpäiväänsä sarjan kakkoskaudella. Stanton Social on paikallisten keskuudessa suosittu ravintola, jossa voi sekä piipahtaa nopeasti lasilliselle tai syödä illallisen pitkän kaavan mukaan. Ravintolassa voi myös maistella perinteisiä amerikkalaisia herkkuja, kuten uppopaistettuja raputikkuja (Crab Cake Corn Dogs).

6. Marie’s Crisis Café. 59 Grove St, West Village

Marie’s Crisis Café on sekä paikallisten että turistien tuntema homobaari, jossa lauletaan yhteislaulua rennosti pianon säestämänä – tai ilman. Yhdessä Younger-jaksossa Lizan ystävät Diana (Miriam Shor) ja Kelsey menevät stressaavan työpäivän jälkeen baariin. Muutaman vodkapaukun jälkeen naiset laulavat täysillä muiden mukana.

7. Monkey Bar, 60 E 54th St, Manhattan

Monkey Bar Manhattanilla on legendaarinen jazz-baari, joka on nähty Younger-sarjan lisäksi myös Sinkkuelämää-sarjan näyttämönä. Vuonna 1936 avattu klassisen tyylikäs ravintola on saanut uusitun ilmeen vuonna 2009, kun Vanity Fairin toimittaja osti paikan. Matkailusivustojen mukaan paikka on samaan aikaan kodikas ja ylellinen. Monkey Barissa on aikoinaan käynyt Jazz-maailman kovimpia muusikkoja, kuten Duke Ellington, Billie Holliday ja George Gershwin. Younger-sarjassa Monkey Bar nähdään episodissa, jossa Liza keskustelee kollegojensa kanssa tulevan sarjan käsikirjoituksesta, ja jossa samalla selvitellään naisten solmuun menneitä ihmissuhteita.

Younger-tv-sarjan kaudet 1–5 AVAlla 15.4. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat