Ympäristöjärjestö WWF tylyttää Arktista neuvostoa: Tavoitteet kunnianhimottomia – tämä on kohtalonkysymyksemme"

Ympäristöjärjestö WWF tylyttää Arktista neuvostoa kunnianhimottomista suosituksista 7:32

Ympäristöjärjestö WWF mukaan Arktisen neuvoston tämänhetkiset tavoitteet eivät ole erityisen kunnianhimoisia, kertoo järjestön edustaja Huomenta Suomessa.

Järjestön tuoreessa selvityksessä järjestö kritisoi Arkitsen neuvoston suositusten toimeenpanoa eri valtiossa. Suomi aloitti toukokuussa kaksivuotiskauden Arktisen neuvoston puheenjohtajana.

Suojeluasiantuntija Lotta Manninen WFF:ltä toivookin, että neuvosto asettaisi kunnianhimoisempia tavoitteita, jotka olisivat suhteessa ilmastonmuutokseen.

– Kuten presidentti sanoi, tämä on meidän kohtalonkysymyksemme, Manninen toteaa.

Järjestö toivoo erityisesti keskityttävän luonnon monimuotoisuuden suojeluun sekä laivaliikenteen päästöjen rajoittamiseen. Kehuja se antaa onnistumisessa öljyntorjuntavalmiuden parantamisessa.

Ulkoministeriön Ritva Hautanen toteaa maiden olevan menossa oikeaan suuntaan. Hänen mukaansa Suomen puheenjohtajuuskaudella on tarkoitus panostaa suositusten toimeenpanoon ja kannustaa valtioita tekemään osansa arktisten asioiden edistämiseksi.

Hänen mukaansa on tärkeää, että löydetään yhteisiä näkemyksiä siitä, miten asioita edistetään. Hänen mukaansa se on välttämätöntä ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöuhkien välttämiseksi.

– Kukaan ei voi toimia yksin, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat