Yllätyspäätös sai Jari Isometsän mietteliääksi – Suomen viestimenestyksen ylle suuri kysymysmerkki: "On siinä riskinsä"

Suomen hiihtojoukkueen valinnat MM-kisojen miesten avausmatkalle mietityttävät Jari Isometsää. MTV Urheilun asiantuntija toteaa Ristomatti Hakolan puuttumisen avausmatkalta nostavan ilmaan kysymysmerkkejä Suomen viestimenestyksen suhteen.

Hiihtolajien MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona Slovenian Planicassa. Ensimmäiset hiihtomitalit jaetaan torstaina, kun naiset ja miehet kilpailevat perinteisen hiihtotavan sprinteissä.

Suomen sprinttijoukkueet julkistettiin tiistaina, ja etenkin miesten joukkue sai Jari Isometsän mietteliääksi. Isometsä olisi odottanut Ristomatti Hakolaa joukkueeseen, mutta miehen nimi loistaa poissaolollaan.

Hakola lykki selvään sprinttivoittoon Tampereen SM-hiihdoissa tammikuussa, mutta on sittemmin kärsinyt sairastelusta. Isometsä ei näe Hakolan putoamisessa pois joukkueesta suurta draamaa, mutta 3. maaliskuuta hiihdettävän viestikilpailun ylle Hakolan puuttuminen nostaa kysymysmerkkejä.

Hakola on viime vuodet kunnossa ollessaan toiminut Suomen viestijoukkueen avausosuuden hiihtäjänä ja sellaiseksi häntä on kaavailtu Planicassakin. Hakolan ei odoteta hiihtävän kisoissa ennen viestiä.

Tilanne aiheuttaa pohdintaa.

– Hakola on hiihtänyt viimeksi kilpaa ties koska. On siinä riskinsä laittaa hänet avausosuudelle, Isometsä sanoo.

Hakolan viimeisin maailmancupin kilpailu on Les Roussesin maailmancupviikonlopulta, josta tulee MM-viestin aikaan kuluneeksi jo yli kuukausi.

Isometsä toteaa, että Hakolan hiihtämättömyys laittaa Suomen valmennusjohdon mietteliääksi. Uskaltaako hiihtämättä ollutta miestä laittaa huipputärkeään viestiin avausosuudelle?

– Kyllä valmennusjohto joutuu sitä miettimään.

Hakola sairastui flunssaan Les Roussesin kilpailuiden jälkeen ja joutui jäämään pois Toblachin maailmancupista. Tämän hetkinen iskukyky on arvoitus.

– On tietysti vaikea arvioida tilannetta täältä tuhansien kilometrien päästä.

Lue myös:

    Uusimmat