Sisäministerin mukaan Uudenmaan sulku on pitänyt hyvin – Ohisalo vetoaa kuitenkin kansalaisiin: "Pitää ymmärtää olla kokeilematta onneaan"

2:47

Sisäministeri Maria Ohisalo sanoo, että liikkumisrajoitukset Uudenmaan rajoilla on saatu hyvin käyntiin. Uudenmaan maakunta eristettiin viime yönä muusta maasta tarkastuspistein ja rajan voi nyt ylittää henkilöliikenteessä vain painavasta syystä.

Sulun tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviämistä Uudeltamaalta muualle maahan. Rahtiliikenne jatkuu kuitenkin normaalisti. Poliisista arvioidaan MTV Uutisille, että kolmostiellä liikkuu nyt vain kymmenesosa normaaliajan liikenteeseen verrattavasta määrästä. 

Seitsemän Uutiset tapasi sisäministeri Ohisalom Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla Kolmistiellä Hyvinkäällä. Hän sanoo, että liikkumisrajoitusten toimeenpanossa on onnistuttu hyvin, mistä todisteena on voimakkaasti pienentynyt liikenteen määrä.

Ohisalo haluaa kiittää kaikkia, jotka työskentelevät tarkastuspisteillä.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka jo nyt ovat tätä työtä tehneet. Täällä tehdään 14-16 -tuntisia työpäiviä. Toivon, että ihmiset arvostavat tätä tärkeää työtä, joka meidän kaikkien terveyden eteen täällä tehdään.

Hän muistuttaa, että maakunnan rajan voi nyt ylittää ainoastaan pätevästä syystä.

– Nyt keskeisintä on se, että liikenne ylipäätään on vähentynyt. Ihmisten pitäisi ensisijaisesti ymmärtää jo olla tulematta tänne kokeilemaan onneaan, Ohisalo sanoo.

Ohisalo sanoo, että vapaa-ajan matkustaminen on nyt ylipäänsä saatava minimiin. Tarkoituksena on saada sairaanhoidon kapasiteetti ja erityisesti tehohoidon kapasiteetti riittämään.

– Ei kannata lähteä mökille senkään takia, että jos siellä syntyy joku muu haaveri, niin sekin rasittaa paikallista terveydenhuoltoa. Kuten poliisi sanoo: Pysy kotona! Se on kaikista tärkeintä.

Sisäministeri ei osaa vielä arvioida, riittääkö Uudenmaan eristäminen kolmeksi viikoksi muusta maasta, vai onko eristämistä vielä jatkettava.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja