Mainos

Yllättävä ehdotus: Yhteinen kotiintuloaika lapsille

Keskustanaiset ehdottaa valtakunnallista suositusta lasten kotiintuloajasta. Keskustanaisten puheenjohtajan Elsi Kataisen mielestä suositus olisi selvä arvoviesti yhteiskunnalta ja antaisi monille vanhemmille varmuutta asettaa rajoja lapsilleen.

– Suomesta ei pidä tehdä holhousyhteiskuntaa, mutta asenne- ja arvomuutos on välttämätön, Katainen sanoo kannanotossaan.

Keskustanaisten mukaan järkyttävät uutiset lasten kaltoin kohtelusta kertovat siitä, että liian monessa perheessä selkeät ja turvalliset elämisen rajat ovat hämärtyneet.

Katainen muistuttaa, että joissakin kunnissa paikallisiin turvallisuussuunnitelmiin on jo kirjattu suositus lasten kotiintuloajoiksi ja käytännöstä on saatu positiivisia kokemuksia. Kotiintuloaikasuosituksia on hänen mukaansa ollut käytössä ainakin Kuusamossa, Oulun seudulla, Kemissä, Rovaniemellä ja Seinäjoella.

– Tällaisista pienistä asioista yhteiskunnan ryhtiliike voidaan aloittaa.

Keskustanaiset ei halua antaa mitään tarkkaa kellonaikaa, jolloin kaikkien Suomen lasten olisi viimeistään oltava kotona.

– Kaikki tietävät, mikä on kohtuullista. Monille lapsille ja vanhemmille olisi helpompaa, kun kenelläkään muullakaan ei olisi lupaa olla myöhempään kaupungilla tai kylillä, Katainen sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.